назад
07.10.16

Дайджест заходів бюро правової допомоги області від 6 жовтня 2016 року

K 07 1005 жовтня 2016 року начальником відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Ольгою Саєнко проведено робочу зустріч з головою Котелевської районної ради Василем Тимошенко. Керівника району поінформовано про діяльність та завдання бюро правової допомоги.

 

Перший полтавський МЦ

Також було обговорено подальші кроки співпраці з керівником апарату районної ради Валентиною Копил, зокрема щодо залучення працівників Бюро до участі в роботі сесій та комісій районної ради, проведенні семінарів з правових питань в органах місцевого самоврядування, співпраці в інформуванні громадян про роботу Котелевського бюро  правової допомоги, проведенні спільних заходів щодо роз’яснення норм чинного законодавства.

Цього ж дня начальником відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Ольгою Саєнко обговорено питання співпраці з редактором районної газети «Народна трибуна» Петром Ляшем. В ході бесіди сторони дійшли згоди щодо висвітлення матеріалів інформаційного характеру про  роботу Бюро, репортажів заходів, проведених працівниками бюро правової допомоги, публікацій правового спрямування та інше.

SH 07 10Головним спеціалістом відділу «Шишацьке бюро правової допомоги» Ю.В. Коваленко проведено робочу зустріч із начальником  Шишацького  районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Борідко Л.М. В ході зустрічі сторони домовились про постійну співпрацю щодо направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до відділу «Шишацьке бюро правової допомоги», також розміщено для громадян інформаційні матеріали про роботу бюро, порядок надання правової допомоги.

05 жовтня 2016 року заступником начальника відділу «Шишацького бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової роботи Вікторією Легейдою проведено робочу зустріч з юрисконсультом Шишацької центральної районної лікарні Мариною Хоролець. В ході зустрічі сторонами було обговорено актуальні питання щодо забезпечення осіб безкоштовною правовою допомогою, направлення осіб, які потребують безоплатної правової допомоги до бюро та досягнуто домовленості про подальшу постійну співпрацю.

Заступником начальника «Великобагачанського бюро правової допомоги» Ларисою Шарко проведено робочу зустріч з  юрисконсультом Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олегом Маленко. Зустріч пройшла у формі бесіди-діалогу. Лариса Шарко розповіла про забезпечення надання правової допомоги для сільського населення, зокрема, про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та способи їх отримання. В ході зустрічі сторони підтвердили, що головне завдання системи БПД — допомогти та створити необхідні умови для доступу до правової допомоги та готовність допомогти тим, хто цього найбільше потребує. По закінченню розмови Лариса Шарко надала брошури  з інформацією щодо розміщення бюро та графік його роботи. Також за участі представників «Великобагачанського бюро правової допомоги» у начальника Великобагачанського відділення поліції Олександра Яцика відбулася нарада, на якій було поінформовано співробітників поліції про мету, цілі та завдання новоствореного бюро. В ході наради було досягнуто домовленості про спільні виїзні прийоми громадян та залучення співробітників поліції до спільних семінарів для учнів шкіл Великобагачанського району. Дільничним інспекторам було роздано інформаційні листівки та брошури.

N 07 1005 жовтня 2016 року директором Великобагачанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миколою Горбань проведено нараду за участі соціальних працівників територіального центру соціального обслуговування. На апаратну нараду запрошено заступника начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Ларису Шарко, яка розповіла про діяльність бюро безоплатної правової допомоги, пояснила, що всі бажаючи можуть скористатися послугами, уточнила графік прийому громадян та місцезнаходження бюро. Під час зустрічі слухачі мали можливість задати питання юридичного характеру, та отримати повну змістовну відповідь. Учасники домовилися про налагодження спільної роботи та подальшу організацію заходів правового характеру. Також заступником бюро було роздано інформаційні листівки для розповсюдження інформації.

Кременчуцький місцевий центр

B zbor04 жовтня 2016 року заступник начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Аліна Литовченко прийняла участь у загально-шкільних батьківських зборах Козельщинського навчально-виховного комплексу.На захід були запрошені батьки, вчителі та адміністрація навчального закладу, а також представники відділу освіти, сім’ї та молоді Козельщинської районної державної адміністрації.

Заступник начальника відділу Аліна Литовченко розповіла присутнім  про відкриття та діяльність Бюро правової допомоги, його основні функції та завдання, про взаємодію з органами державної влади та місцевого самоврядування. Керівник відділу також повідомила присутніх про можливість отримання в Бюро безоплатної первинної правової допомоги консультацій та роз’яснень правового характеру, скористатись послугами  електронних сервісів Мін’юсту (доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно, єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, реєстру громадських об’єднань, єдиного державного реєстру судових рішень та ін.). Соціально-незахищені верстви населення мають змогу отримати і безоплатну вторинну правову допомогу.Навчальний заклад було забезпечено інформаційними матеріалами у вигляді оголошень, візиток та брошур про роботу відділу «Козельщинське бюро правової допомоги».

S Ter centr04 жовтня 2016 року в.о. начальника відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Миколою Зайченком проведено робочу зустріч із директором  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Семенівської райдержадміністрації Світланою Феніч. В ході зустрічі було надано роз’яснення щодо роботи бюро, про порядок надання консультацій з правових питань та прийом звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також було обговорено питання щодо подальшої співпраці, спільної допомоги незахищеним категоріям громадян. Досягнуто домовленостей про участь працівників бюро в семінарах, які проводитимуться в Терцентрі, спільних виїзних прийомах громадян, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, спільних заходів спрямованих на вирішення нагальних проблем соціально незахищених верств населення. На інформаційних стендах Терцентру  розміщено  інформацію про діяльність Семенівського бюро правової допомоги. За результатами зустрічі досягнуто домовленості про наступне підписання Угоди про співробітництво та організацію взаємовідносин між Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Семенівської райдержадміністрації .

DzvinВ рамках проведення інформаційної роботи 04 жовтня 2016 року заступник начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Аліна Литовченко прийняла участь в засіданні батьківського комітету Козельщинського дошкільного навчального закладу ясла-садок «Дзвіночок». Керівник відділу проінформувала присутніх про функціонування у смт.Козельщина бюро правової допомоги, діяльність якого спрямована на забезпечення правових потреб громади, підвищення правової культури та правосвідомості громадян. Молодим батькам було повідомлено про можливість отримання в бюро правової допомоги  юридичних консультацій, роз’яснень правового характеру, зокрема  з питань соціальної допомоги, сімейного права, захисту прав дитини та інш. Із завідуючою закладу Оленою Горбачовою було досягнуто домовленостей про проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для працівників та відвідувачів закладу задля вирішенні нагальних правових проблем та захисту інтересів громадян. Учасників  заходу було забезпечено інформаційними матеріалами у вигляді візиток та брошур про роботу бюро правової допомоги.

05 жовтня 2016 року в.о. начальника відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Миколою Зайченком проведено робочу зустріч із першим заступником Семенівського селищного голови Сергієм Полупаном. В ході зустрічі керівник бюро правової допомоги окреслив основні завдання та функції Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та роль новостворених бюро у системи правової допомоги. Окрему увагу було приділено порядку надання первинної правової допомоги — консультації, роз’яснення, допомога у складанні заяв та звернень, забезпечення доступу електронних сервісів Міністерства юстиції України, проведення правоосвітньої роботи для мешканців району, забезпечення інформаційними та методичними матеріалами працівників установ та організацій. За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей  про участь працівників бюро у заходах Семенівської селищної ради, зокрема у семінарах, зустрічах з громадою, проведення спільних зустрічей, обговорено можливість прийняття  програми безоплатної правової допомоги населенню та подальшу співпрацю між Кременчуцьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Семенівською селищною радою задля посилення правової спроможності мешканців громади

Лубенський місцевий центр

G 06 10 1604 жовтня 2016 року відбулася робоча зустріч заступника начальника відділу «Гребінківське бюро правової допомоги» Вікторії Маковецької з начальником Управління пенсійного фонду України у Гребінківському районі Олегом Отченком. ЇЇ метою було інформування про основні функції, які покликане виконувати бюро, а також про завдання, які стоять перед системою правової допомоги, надання роз’яснень порядку звернення громадян за безоплатною правовою допомогою.                   Результатом зустрічі стала домовленість сторін про співпрацю, яка полягатиме у інформуванні відвідувачів державної установи про діяльність бюро.

4 жовтня на базі ЦНАПу Пирятинської райдержадміністрації відбулася робоча зустріч працівників Пирятинського бюро правової допомоги з керівником відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тетяною Довгополою та колективом Центру надання адмінпослуг.

У ході проведення заходу було домовлено про подальшу співпрацю між установами з питань надання безоплатної правової допомоги населенню міста та району. Для ознайомлення відвідувачів ЦНАПу працівники Бюро розмістили інформаційні матеріали та брошури з питань функціонування системи надання безоплатної правової допомоги на інформаційних стендах установи.

RDR Hor04 жовтня відбулась робоча зустріч керівника Хорольського бюро правової допомоги Юлії Барило з в.о. начальника Хорольського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Полтавській області Юлією Майбородою. Зустріч проведено з метою поширення інформації про основні функції закладів системи безоплатної правової допомоги: надання юридичної інформації та правової консультації громадянам, здійснення представництва інтересів у судах і надання консультацій з онлайн сервісів. Обговорено питання щодо інформування громадян шляхом розміщення інформації на інформаційних стендах установи.

05 жовтня 2016 року головним спеціалістом Гребінківського бюро правової допомоги Анастасією Прошкіною проведено робочу зустріч із керівником Управління праці та соціального захисту населення Гребінківської РДА Сергієм Цимбалом. Зустріч відбулась з метою ознайомлення із роботою бюро. Анастасія Прошкіна звернула особливу увагу на категорії осіб, які за потреби можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу. Результатом зустрічі стала домовленість щодо підписання угоди про співпрацю.

Mirg 06 1005 жовтня 2016 року головним спеціалістом Миргородського бюро правової допомоги Іриною Андрусяк проведено правову годину для учнів 5 класу Миргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 імені І. А. Зубковського, які є учасниками правового клубу “Юний правознавець” на тему “Права та обов’язки учнів”. В ході заходу було продемонстровано відеоматеріал щодо прав та обов’язків дитини, та правові наслідки в разі їх порушення.

Захід відбувся в рамках виконання Програми правової освіти населення міста Миргорода і покликаний сформувати основи правової свідомості та правової культури підростаючого покоління.

         05 жовтня 2016 року відбувся плановий виїзд працівників Чорнухинського бюро правової допомоги в с. Вороньки, під час якого проведено робочу зустріч із сільським головою та посадовими особами Вороньківської сільської ради. Для ознайомлення із роботою системи безоплатної правової допомоги жителям села та працівникам виконкому сільради роздано методичні матеріали. Одночасно працівники Чорнухинського бюро відвідали за місцем проживання одиноку жінку з обмеженими фізичними можливостями, надавши їй консультацію з житлових питань.