назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги області

Dad106 вересня 2016 року відбулася робоча зустріч заступника начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД Аліни Литовченко та директора Територіального центру соціального обслуговування Козельщинської райдержадміністрації Людмили Кириченко.

 

В ході бесіди відбулося обговорення питання надання громадянам, які обслуговуються в терцентрі, безоплатної правової допомоги.

         Досягнуто домовленостей про співпрацю за такими напрямами: організація спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення круглих столів, зустрічей, реалізація спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини в частині доступу до безоплатної правової допомоги, сприяння в організації виїзних прийомів на сільські ради з метою інформування громадян про відкриття Бюро та проведення прийому громадян в сільській місцевості.

07 вересня 2016 року у приміщенні Управління праці та соціального захисту населення Диканської районної державної адміністрації відбувся семінар за участю начальника управління Людмили Фролової та працівників, що займаються безпосередньою роботою із клієнтами.

Did2Також на захід запрошено начальника відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Олійника, який розповів присутнім про функції та завдання новоствореного бюро, зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права.

Учасники семінару отримали інформаційні матеріали про порядок отримання БВПД, а оголошення з координатами, контактною інформацією та режимом роботи бюро розміщено на інформаційному стенді управління.

Досягнуто домовленості про взаємне перенаправлення клієнтів (за необхідністю), проведення спільних заходів, зокрема, залучення працівників Диканського бюро правової допомоги до діяльності «мобільних соціальних офісів».

07 вересня у голови Гребінківської районної ради відбулась нарада за участю голів сільських рад, участь у якій взяла в.о.начальника Гребінківського бюро правової допомоги Анастасія Прошкіна.

Did3Керівник апарату Гребінківської райдержадміністрації Руслан Мірошник представив присутнім в.о.керівника бюро,яка ознайомила присутніх з головними завданнями діяльності та напрямками роботи новоствореної установи.Учасників наради поінформовано про місцезнаходження та графік роботи Бюро, головам сільських рад надано інформаційні буклети для розповсюдження серед членів територіальних громад району.

Особлива увага була приділена організації виїзних прийомів громадян у приміщеннях сільських рад,про що з керівництвом райдержадміністрації досягнуто попередньої домовленості про співпрацю.

07 вересня було проведено зустріч в.о. начальника Гребінківського бюро правової допомоги Анастасії Прошкіної та завідувача юридичного сектору Гребінківської райдержадміністрації  Алли Децик.

Did4Мета робочої зустрічі полягала в інформуванні про діяльність і завдання бюро та налагодження партнерських стосунків. Анастасія Прошкіна детально розповіла про види правової допомоги, які надає бюро, та категорії осіб, що можуть цією допомогою скористатися.

Також вона розповіла, що основна робота бюро наразі направлена на підвищення правової спроможності громади. Досягатися це буде двома основними способами — правової просвітою серед учнів навчальних закладів, працівників бюджетних установ, організацій, підприємств, а також органів влади, а також шляхом надання первинної правової допомоги у вигляді роз’яснень та консультацій населенню.

Did5Заступник начальника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел провів робочу зустріч з провідним спеціалістом відділу муніципальних послуг та правових питань виконавчого комітету міської ради Олександром Кудрявцевим. За її наслідками досягнуто згоди про спільну діяльність, яка буде спрямована на юридичну підтримку громадян міста, підвищення їх  правової обізнаності та, особливо, про сприяння міської ради у роботі і розвитку безоплатної правової допомоги на території Пирятинської об’єднаної  громади. Було домовлено й про розміщення інформаційних матеріалів бюро на стендах міської ради для зручного доступу до них відвідувачів.

Також задля налагодження співпраці з органами виконавчої влади, головний спеціаліст бюро Ольга Сокол зустрілася із завідувачем юридичним сектором виконавчого апарату районної ради Анастасією Бієнко. Вона зазначила, що ознайомлена з впровадженням безоплатної правової допомоги на Пирятинщині й обіцяла всіляко сприяти її розвитку, а також доступу до БПД сільського населення району. Ольга Сокол також роз’яснила про можливість доступу певних категорій осіб до отримання вторинної правової допомоги та залишила листівки з контактними даними Пирятинського Бюро правової допомоги для звернень громадян.

Did67 вересня на базі Пирятинського центру зайнятості було проведено семінар для тимчасово безробітних осіб, участь у якому взяв і заступник начальника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел. Відвідувачів семінару цікавили відповіді на запитання щодо можливості доступу до безоплатної правової допомоги, категорій та порядку отримання допомоги адвоката за рахунок державних коштів. Учасників семінару поінформовано про послуги закладів системи БПД, розповсюджено інформаційні листівки та брошури, в яких зазначено місцезнаходження, графік роботи і телефон бюро.

В подальшому такі заходи за участю працівників бюро згідно графіку, який було складено спільно з працівниками Центру зайнятості, проводитимуться щотижня.

 

Did76 вересня 2016 року в приміщенні Чорнухинської райдержадміністрації відбулася зустріч голови  громадської організації «Небайдужі жінки Донбасу» Юлії Плужник,  представника Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Анастасії Шляхтіної з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території Чорнухинського району. Консультації проходили у форматі відкритого діалогу за участі голови райдержадміністрації Олега Ковгана, заступника голови райдержадміністрації Владислава Бибика, директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлани Приймак, в.о. начальника відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Юлії Борсук.

Переселенців цікавили питання, що стосуються отримання субсидій, так як більшість переселенців наймають житло, отримання соціальних гарантій та пільг, пільгове забезпечення ліками, виплата заборгованості по пенсіях і заробітній платі за попереднім місцем проживання.

Завдяки виїзній консультації внутрішньо переміщені особи мали можливість отримати безкоштовну юридичну допомогу та більше дізнатися про свої права, а також отримати консультацію щодо особистих проблемних питань.

За словами Юлії Борсук в проведенні подібних заходів вбачається практичний аспект співпраці з партнерами, а саме громадськими організаціями, що надають правову допомогу людям.