назад
18.11.16

Дайджест заходів відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» за 15 листопада 2016 року

15114ornychi

15 листопада 2016 року відбулася робоча зустріч заступника начальника відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Жанни Шульги з в.о. начальника відділу організаційної роботи та управління персоналом апарату Чорнухинської райдержадміністрації Валентиною Лобунько.

Під час бесіди було розяснено про основні завдання та функції бюро, надання первинної та вторинної правової допомоги. Стосовно безоплатної вторинної правової допомоги, то її, на відміну від первинної, мають право отримувати лише окремі категорії осіб, визначені законом.

Наприкінці  зустрічі сторони домовилися про співпрацю щодо організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян про захист їх прав. Надано інформаційні матеріали з роз’ясненням щодо роботи системи БПД та контактами бюро.

В цей же день Жанна Шульга взяла участь у засіданні комісії з питань захисту прав дитини при Чорнухинській райдержадміністрації. На порядок денний були винесені  питання про надання  дозволу військовослужбовцю на отримання грошової компенсації взамін неотриманого житла, яке передбачене для його малолітнього сина, розгляд сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, затвердження висновків про стан утримання, навчання і виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, та індивідуальних планів соціального захисту на них.15114ornychi2

Під час засідання фахівець бюро мала можливість розповісти про механізм роботи БПД, зробивши акцент на суб’єктах отримання вторинної правової допомоги.