назад

Де на Закарпатті створять бюро правової допомоги?

bpd mini    Вже з 1 липня по всій Україні запрацює понад 400 бюро правової допомоги. На Закарпатті їх буде 13 – окрім райцентрів, бюро відкриють ще й у Чопі, Дубовому та Великому Бичкові.

    У новостворених бюро громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу – первинну (юридичні роз’яснення та консультації) та вторинну (адвоката за рахунок держави для соціально незахищених верств населення). Таку роботу уже проводять у місцевих центрах, які на Закарпатті знаходяться в Ужгороді, Мукачеві та Хусті. Нині, попри наші намагання, не всі закарпатці, особливо у віддалених селах, знають про роботу Регіонального та місцевих центрів, а завдяки бюро ми зможемо посилити правову спроможність громадян.

pro buro

     Окрім районних центрів Закарпатської області, бюро правової допомоги будуть створені також у Дубовому (Тячівський район), Великому Бичкові (Рахівський район) та Чопі (Ужгородський район, місто обласного значення). Із повним переліком бюро, що запрацюють на Закарпатті вже з 1 липня 2016 року, можна ознайомитися у відповідному наказі Координаційного центру з надання правової допомоги.
 

     Також нагадаємо, що наразі оголошено конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги. Усі деталі можна дізнатися тут.