назад

День безоплатної правової допомоги в Черкаському місцевому центрі з надання БВПД

10 грудня, з нагоди Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги,  директор Черкаського місцевого центру з надання БВПД Станіслав Скіць запросив до відкритого діалогу майбутніх правників-студентів юридичного та соціального факультетів Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.
Учасникам зустрічі розповіли про основні здобутки системи БПД в Україні та на Черкащині зокрема, роз’яснено хто має право на отримання первинної та вторинної правової допомоги, які особливості надання правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах.
Звернуто увагу на важливості правопросвітницької роботи, що сприяє донесенню до пересічних громадян інформації про можливість скористатися правом на безоплатне отримання юридичних консультацій, а також (у разі належності до відповідних категорій осіб) на захист адвоката, представництва інтересів в суді, складання процесуальних документів тощо.
Адвокати Ольга Семенюк та Юлія Черватюк розповіли про переваги роботи адвокатів у системі безоплатної правової допомоги, висвітлили приклади кейсів успішних справ з власної практики. Фахівці надали відповіді на численні актуальні питання.
У приміщені Черкаського місцевого центру та Чигиринського бюро правової допомоги проведено екскурсії зі студентами. Присутні мали можливість отримати вичерпну інформацію про те, як забезпечується доступ громадян до безоплатної правової допомоги та побачити роботу системи у дії.
Довідково. За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 завжди можливо отримати інформацію про те хто має право на безоплатну правову допомогу, порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій території України або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).