назад
10.12.19

День безоплатної правової допомоги в Золотоніському місцевому центрі з надання БВПД

10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, який присвячений Дню прав людини, у зв’язку з проголошенням у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.
У цей день директором Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Сергієм Брусом проведено у приміщені центру зустріч з партнерами, представниками органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, суду, громадськими організаціями та ЗМІ.
Під час спілкування обговорено актуальні правові питання для регіону, масштабні просвітницькі заходи, які планується провести у 2020 році, що сприятиме посиленню правової освіти та правосвідомості громадян, підбили підсумки співпраці у поточному році.
Наступним етапом заходу була «жива історія» від учасника АТО, жителя с. Дмитрівки Золотоніського району Вадима Ліщенка, який тривалий час відстоював своє право на отримання від Міноборони одноразової грошової допомоги.
Звернувшись до Золотоніського місцевого центру він отримав не лише підтримку, а й дієву допомогу адвоката Ростислава Пилипенка, який домігся позитивного вирішення справи у судовому порядку.
У приміщені Золотоніського місцевого центру та Драбівського, Канівського,  Чорнобаївського бюро правової допомоги проведено екскурсії зі школярами та студентами навчальних закладів. Їх ознайомлено з системою безоплатної правової допомоги та роботою її установ. Кожен учень отримав сувенірну продукцію з символікою системи БПД.
Адвокатами та штатними юристами надано учасникам екскурсії роз’яснення і консультації на правову тематику з актуальних для них питань.