назад
23.11.18

День права в медичному коледжі

1Фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області в межах тематичних тижнів права системи БПД продовжують інформаційну кампанію з протидії насильству серед молоді. 23 листопада відповідна лекція, на яку зібралося близько 150 першокурсників, пройшла на базі Херсонського базового медичного коледжу. 

 

2Начальниця відділу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко розповіла першокурсникам про булінг, його причини та види, зупинились на найбільш поширеному серед молоді виду психологічного тиску – кібербулінгу, причому все супроводжувалось показом презентації, наведенням цікавих реальних фактів та практичними порадами: як діяти, якщо стали свідками булінгу, куди звертатися по допомогу тощо. 

«Хоча офіційної статистики випадків булінгу в навчальних закладах не ведеться, але деяку інформацію ми маємо. Так, за останній рік до Управління Нацполіції у Херсонській області надійшло 66 заяв, які стосувалися булінгу», – зазначила спікер, акцентуючи також увагу на питаннях відповідальності за його вчинення та можливих наслідків у подальшому житті і для жертви, і для агресора, і для спостерігачів.                                                       3

3

Тож заклик правника бути уважнішими до однолітків, які знаходяться в зоні ризику і можуть стати жертвами булінгу – мав відповідну реакцію. За словами Олени Вікторівни, це діти із малозабезпечених сімей; діти внутрішньо переміщених осіб; діти, які чимось відрізняються від інших, а також сором’язливі й нетовариські діти.

Презентацію Олени Іпатенко можна переглянути за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/1dVHRtHGTNQZ4Vvl8DqBwemOdF-XkeV8k/view

Приємно, що всі заходи, які проводять наші колеги, не тільки привертають увагу до проблеми, але й несуть просвітницько-виховне значення, бо їх метою є формування у молоді нетерпимості до проявів агресії, співчутливого ставлення до жертв насильства, обізнаності про свої права і вміння їх захистити.

5Наприкінці зустрічі присутні отримали інформаційні матеріали системи БПД та пам´ятки проекту «Я МАЮ ПРАВО!», зокрема, розроблені Міністерством юстиції буклети «Як протидіяти домашньому насильству», які зацікавили і студентів, і викладачів.