назад

День сім’ї на базі інноваційної платформи «Промприлад. Реновація»

Фахівці Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 2 червня долучилися до проведення Дня сім’ї організованого громадською ініціативою «Нове життя в нових умовах» на базі інноваційної платформи «Промприлад. Реновація».

2

Програма заходу, зокрема, включала обговорення таких цікавих та актуальних для батьків тем, як :

«Вакцинація. За і проти»

«Діти та гаджети».

3

4

Працівники місцевого центру намагалися донести до відвідувачів заходу юридичну сторону такої гострої в нашому суспільстві проблеми, як обов’язкова вакцинація дітей. Зокрема, обговорювали рішення Верховного Суду від 17.04.2019 року у справі щодо недопущення дитини до відвідування дитячого саду через відсутність обов’язкового щеплення проти дифтерії, коклюшу та правця, в якому висловлена наступна позиція суду: «Вимога обов’язкової вакцинації населення проти особливо небезпечних хвороб, виходячи з необхідності охорони громадського здоров’я, а також здоров’я зацікавлених осіб, є виправданою. У цьому випадку превалює принцип важливості громадських інтересів над особистими».

5

6

Також розповідали про види булінгу, зокрема про кібербулінг та про передбачену законодавством відповідальність за вчинення боулінгу.

Юристами місцевого центру надавалися правові консультації, зокрема щодо порядку дій батьків у разі прояву щодо їхньої дитини агресії з боку однолітків та вчителів, порядку стягнення моральної шкоди завданої неправомірними діями, тощо.

7

Всі бажаючі могли отримати інформаційні буклети різного змісту та ознайомитися з основними напрямами роботи системи безоплатної правової допомоги.