назад

Круглий стіл у Дунаївцях: як сформувати навички правомірної поведінки

Неповнолітнім та молоді, засудженим до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, роз’яснили, що навіть з умовною судимістю можна досягти успіхів та стати гідним членом громади.

«Формування твердих навичок правомірної поведінки» – круглий стіл під такою назвою відбувся 30 травня у Дунаївцях. Захід для неповнолітніх та молоді, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, провели з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Організаторами обговорення стали Дунаєвецьке бюро правової допомоги», ювенальна превенція Дунаєвецького відділу поліції та комунальна установа Дунаєвецької міської ради «Територіальний центр соціального обслуговування».

Юнакам роз’яснили, що не варто вважати умовну судимість тавром на все життя. Усвідомивши свої помилки та дотримуючись законів у подальшому, можна досягти значних успіхів і посісти гідне місце в суспільстві.

Начальник Дунаєвецького бюро правової допомоги Ігор Кочмарський поінформував засуджених, що в бюро вони завжди можуть отримати безоплатної правову допомогу, як первинну, так і вторинну за потреби.

Крім того, присутнім розповіли про правові наслідки скоєння повторних злочинів чи адміністративних правопорушень, звернули їхню увагу на важливість дотримання законів, надали рекомендації щодо працевлаштування, ведення здорового способу життя, спілкування з батьками та однолітками, взаємин з довколишніми, запобігання протиправним діям в майбутньому. З кожним із запрошених індивідуально поспілкувалася психолог.