назад

День відкритих дверей – нові знання та можливості

{module Open_Door}

Якщо перше уявлення про світ людина отримує ще будучи немовлям – через дотики, голоси рідних тощо, то повну соціалізацію вона проходить у студентські роки. Саме ці роки є найбільш значимими у житті кожного, адже дарують усе вперше – кохання, дружбу, самостійність, незалежність і вибір. Останній, власне, і дає своє бачення відповіді на питання «Ким бути у майбутньому?».

3

До своїх стін Регіональний центр з надання БВПД у Миколаївській області запросив на День відкритих дверей активну молодь, яка вже визначилась зі своїм «завтра», обравши фах юриста. Ініціативні студенти з коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія» ознайомилися із особливостями роботи системи безоплатної правової допомоги, органів юстиції, офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Про усе це їм розповіли директор Регіонального центру Наталія Гнатуша, директори Першого і Другого місцевих центрів Олег Матвієнко та Олег Антонець відповідно, завідувач сектора з питань забезпечення діяльності уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини ГТУЮ у Миколаївській області Тетяна Шиян та регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Світлана Перебийніс. Поділилися спікери з майбутніми колегами і власним досвідом, зазначивши, що вже сьогодні кожен зі студентів має можливість на практиці перевірити правильність свого вибору, а не чекати закінчення навчання.

2

5

6

Також хлопці та дівчата дізналися про актуальні правопросвітницькі проекти, зокрема ініціативу «Сімейні радники», яка нині набирає обертів у Миколаєві, познайомилися із сімейною радницею Катериною Мутьєвою.

4

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Євген Мороховець розповів про те як стати параюристом системи БПД. А Валентина Заінчковська та Артем Кривцов, як першопрохідці інституту параюристів на Миколаївщині, поділилися набутим досвідом та закликали присутніх долучатися до лав параюристів, адже дана ініціатива – це не просто поповнення багажу знань, а ще й цікаво проведений час, чудові враження та знайомства, спілкування та нові друзі.

7

8

Спільно зі студентами було обговорено подальший розвиток інституту параюристів у місті, визначено приорітетні напрямки співпраці та можливості креативного оновлення вказаної ініціативи.

9

10

Фіналом зустрічі стало спільне фото, море емоцій та планів на майбутнє!

11