назад

День відкритих дверей пройшов у Голопристанському місцевому центрі з надання БВПД

Як відомо, сучасне поняття «юрист» об’єднує тих, хто займається різноманітною професійною юридичною діяльністю, а саме суддів, прокурорів, адвокатів, слідчих, нотаріусів, юрисконсультів. Утверджувати та забезпечувати справедливість у суспільстві – головне призначення юристів різних сфер діяльності. І якщо про роботу суддів, прокурорів, адвокатів чи працівників правоохоронних органів підлітки вже мають якесь уявлення, то чим займаються юристи системи БПД – їм зазвичай не відомо. 

Тож з метою популяризації професії юриста та з нагоди професійного свята – Дня юриста в Україні (Указ Президента України від 16 вересня 1997 року № 1022/97) фахівці Голопристанського місцевого центру з надання БВПД організували для учнів 10 класів загальноосвітньої школи № 1 День відкритих дверей.

В.о. директора Ірина Кеба розповіла підліткам про особливості та напрями діяльності системи БПД в Україні та на Херсонщині зокрема, провела екскурсію по центру та познайомила з фахівцями центру.

Заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Інна Холодняк розповіла учням про професію «юрист», розпочавши з історичних аспектів становлення інституту юриспруденції.  Обговорили також, де саме можна працювати, маючи юридичну освіту, розглянули плюси та мінуси у виборі даної професії.

Старшокласники усвідомили, що утверджувати принцип верховенства права, удосконалювати законодавство, посилювати правові гарантії захисту представників різних верств населення та підвищувати правову культуру людей – це ті завдання, які стоять перед юристами України.

Окрім того, фахівці центру повідомили, що діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту, – мають право на всі види правових послуг та детально пояснили порядок звернення дітей за правовою допомогою.

Увагу підлітків привернув й підготовлений для них тематичний стенд з корисною інформацією та буклетами системи БПД і проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Підводячи підсумки роботи, Ірина Кеба наголосила, що великого успіху в житті досягають тільки ті люди, які займаються улюбленою справою, тому порадила десятикласникам підійти більш відповідально до вибору майбутньої професії.