назад

«День відкритих дверей» у новому році започаткував директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області

26.01.2017 - DVD RZ 326 січня до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою майдан Соборний, 1, завітали учні 9-го класу Житомирської гуманітарної гімназії № 1.

Для початку начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Олена Герасименко провела оглядову екскурсію по центру та розповіла про етапи становлення системи БПД.

Згодом директор Регіонального центру Олександр Гербеда запросив гімназистів до свого кабінету та детально розповів про діяльність регіонального центру, зокрема зупинився на наданні безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

26.01.2017 - DVD RZ 2

«Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103. Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово. Тож якщо вас затримали, негайно вимагайте адвоката», – наголосив директор Регіонального центру.

«Протягом години з моменту реєстрації повідомлення про затримання, призначений Регіональним центром адвокат прибуде на місце затримання особи для захисту від обвинувачення, – продовжив Олександр Гербеда. – Для особи така правова допомога є безоплатною. Правову допомогу надають адвокати, які співпрацюють із Центром. Адвокати здійснюють цілодобове чергування відповідно до графіку. Тому в будь-яку пору доби, незважаючи на свята чи вихідні, вони завжди виїжджають до затриманих для надання правової допомоги».

Окремо заступник директора Регіонального центр Наталія Радушинська зупинилася на питанні з якого віку настає кримінальна відповідальність неповнолітніх осіб, які її особливості та в яких випадках неповнолітня особа може бути звільнена від кримінальної відповідальності.

Аби не перевантажувати учнів теорією та статистикою, заступник директора наводила приклади, коли не раз доводилося бачити на лаві підсудних молодих людей та захищати їх за скоєнні злочини.

«Ранній доступ до правової допомоги в разі затримання вважається одним із найбільш важливих позитивних елементів української системи БПД на сьогоднішній день. Також сприяє забезпеченню рівного доступу до правосуддя. Будь-яка людина, незалежно від матеріального становища, яка була затримана, отримує адвоката протягом двох годин після затримання», – підсумувала Наталія Радушинська.

26.01.2017 - DVD RZ 1

Гімназисти отримала настільки вичерпну інформацію про систему БПД та діяльність Регіонального центру, що тепер кожен із них зможе впевнено відповісти на питання що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати.