назад

Інформування працівників управління держспоживслужби в Тростянецькому районі

OkM 170127 0   26 січня 2017 року з метою підвищення обізнаності громадян про систему безоплатної правової допомоги головний спеціаліст «Тростянецьке бюро правової допомоги» Вячеслав ТЮТЮННИК провів інформаційний виступ перед працівниками управління держпродспоживслужби в Тростянецькому районі.

Під час заходу обговорювались проблеми прав людини та шляхи реалізації громадянами України своїх прав та свобод.

Учасників заходу поінформували про систему нормативних актів, пов’язаних з працевлаштуванням; гарантії та обмеження при прийнятті на роботу; види трудового договору.

Також Вячеслав ТЮТЮННИК розповів, які трудові права та гарантії повинен знати кожен громадянин, роз’яснив питання щодо законності звільнення працівника без пояснення таких причин, як проводиться розрахунок при звільненні, куди потрібно звертатися, коли порушуються права працівника.

OkM 170127 1

Учасники  заходу дізналися, які документи необхідно підготувати і на що звернути особливу увагу при влаштуванні на роботу. 

OkM 170127 2

Днем раніше 25 січня 2017 року начальник відділу «Тростянецьке бюро правової допомоги» Борис КОЗЛОВСЬКИЙ  провів робочу зустріч з працівниками Кам’янської сільської ради Тростянецького району, а також з мешканцями села Кам’янка.

OkM 170127 3

Під час зустрічі було проведено інформування громадян про можливість отримання первинної та вторинної правової допомоги та роз’яснено зміни до законодавства щодо надання БВПД.

Він повідомив присутнім: «Безоплатна правова допомога в Україні регулюється, перш за все, Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Безоплатна первинна правова допомога охоплює такі види правових послуг, як: надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.  

OkM 170127 4

Вторинна безоплатна правова допомога включає: і захист від обвинувачення; і здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах,  органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;  і складання документів процесуального характеру».

Отже, Тростянецьке бюро правової допомоги знаходить у м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4 тел. (05458) 6-60-52.