назад

Дню захисту дітей – бути! – під таким гаслом розпочалася святкова програма для дітей Роздільнянської громади з нагоди Всеукраїнського дня захисту прав дітей.

Цього року свято мало гіркий присмак. Адже більше як три місяці в Україні триває війна. І саме діти наразі потребують особливої уваги та захисту, оскільки вони чи не найбільше страждають під час збройних конфліктів. Хоча відповідно до норм міжнародного гуманітарного права діти, як частина цивільного населення під час війни мають бути захищені від будь-яких заходів, що можуть завдати фізичних страждань або призвести до знищення.


Сьогодні дорослі влаштували дітям свято, аби нагадати всім, що дитинство має бути безпечним і мирним!

Від системи БПД до святкування Дня захисту дітей приєдналися представники Роздільнянського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Кулішова та Олена Петренко.

Ми на декілька годин змогли поринути у дитинство – мирне, щасливе, безтурботне! Під час майстер-класу діти не лише плели браслети, а й говорили про такі серйозні речі як права, чому і як вони порушуються під час війни. Найбільше мені запам’ятався хлопчик, який старанно і терпляче зробив три браслети –для себе, своєї мами і тренера з боксу, а потім дуже серйозно запитав чи всі дорослі знають, що права дітей можна і потрібно захищати”, – зазначає директор центру.

У проміжках між наданням правових консультацій, команда Роздільнянського місцевого центру з надання БВПД допомагала у роботі всіх локацій заходу. Також провели майстер-клас, за участі педагога гімназії – Олени Сівак, з плетіння патріотичних браслетів для себе та на подарунок для рідних.
Також у майстер-класі активну участь брали представники Роздільнянської міської ради.

Довідково. З 7 січня 2018 всі діти отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу. Тобто, окрім отримання правової інформації та юридичних консультацій, діти мають право на представництво їхніх інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складення документів процесуального характеру.