назад

Депутатами Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ніжинського району прийнята Програма правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню громади на 2016 – 2017 роки

P3180753 17 квітня 2016 року з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги громадянам, що проживають у сільський місцевості Ніжинського району, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Іванова взяла участь у другому засідання сесії депутатів VIІ скликання Вертіївської об’єднаної територіальної громади під головуванням Ігоря Мороза.

Ніжинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги на розгляд депутатів був поданий проект Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Вертіївської об”єднаної територіальної громади Ніжинського району на 2016 – 2017 роки. Вертіївська об”єднана територіальної громада відноситься до юрисдикції Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, до її складу входять 11 населених пунктів: с. Бобрик, с. Вертіївка, с. Каблуки, с. Кардаші, с. Низи, с. Радгоспне, с. Титівка, с. Холявки, с. Хомине, с. Мала Кошелівка, с-ще Юність, де проживає 5 082 особи. Олена Іванова проінформувала присутніх про основні завдання Програми: забезпечення розвитку правової освіти населення громади; спрощення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально вразливих верств населення; проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії; підвищення кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади. Також звернула увагу, що прийняття та фінансування Програми допоможе вирішити питання забезпечення рівних можливостей для доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям віддалених населених пунктів, покращення правової поінформованості жителів громади, підвищення рівня довіри до органів місцевого самоврядування. Присутні на сесії депутати одноголосно проголосували за прийняття та фінансування Програми правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Вертіївської об”єднаної територіальної громади Ніжинського району на 2016 – 2017 роки.