назад

Дещо про роботу Вижницького місцевого центру з надання БВПД

22-26 червня 2017 року фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели ряд заходів, спрямованих на активізацію різних напрямків діяльності центру, зокрема:

2017 06 27V122.06.2017 року – робоча зустріч-нарада з адвокатами, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги мешканцям Вижницького та Путильського районів Чернівецької області. Питання, що обговорювали учасники зустрічі стосувалися порядку звітування адвокатів за результатами виконання доручень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, визначення найбільш проблемних практичних питань діяльності, обмін досвідом у вирішенні таких питань тощо. Захід провели директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Колодченко.

2017 06 27V223.06.2017 року – семінар для працівників Вижницької районної бібліотеки. Захід присвячувався обговоренню популярної нині теми щодо безвізового режиму з ЄС. В рамках семінару головний спеціаліст відділу підтримки та розвитку інфраструктури Олександр Пилип’юк ознайомив присутніх з основними умовами безвізового режиму, вимогами Євросоюзу до громадян, які перетинають кордон, необхідним переліком документів для його успішного перетину та інше.

Крім того, Олександр Пилип’юк розповів учасникам семінару про систему безоплатної правової допомоги, місію, бачення та цінності цієї системи, надав контактну та довідкову інформацію про місцевий центр та бюро правової допомоги, корисні тематичні інформаційні матеріали.

2017 06 27V326.06.2017 року – інформаційна-консультативна бесіда з особами, засудженими до покарання без позбавлення волі, в рамках якої останні отримали необхідні правові консультації та роз’яснення щодо вирішення проблемних питань у правовий спосіб (зокрема, щодо порядку оформлення землевпорядної документації, узаконення самочинно збудованих об’єктів нерухомості, окремих питань соціального забезпечення, врегулювання трудових правовідносин та інше). Захід провели начальник Путильського бюро правової допомоги Олександр Дутчак спільно з начальником відділу соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяною Несторяк.


2017 06 27V426.06.2017 року – участь директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Мацюк у засіданні круглого столу на тему: «Створення органів самоорганізації населення». Захід присвячувався обговоренню питання створення представницького органу, завдяки якому жителі окремих територій зможуть представляти та лобіювати інтереси своєї громади у відповідних органах влади.

Також участь в обговоренні взяли голова Вижницької об’єднаної територіальної громади Олексій Чепіль, експерти з децентралізації Громадської організації “ЧОГО” та Громадської організації «КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ” Ігор Баб’юк та Максим Лукінюк, громадські активісти та актив Вижницької об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що завдяки створенню органів самоорганізації населення громадяни, які на законних підставах проживають на певній території, матимуть змогу об’єднати свої зусилля для вирішення окремих питань місцевого значення, брати безпосередню участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку своєї території тощо.

Контактна інформація! Вижницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області забезпечує правове обслуговування мешканців Вижницького та Путильського районів Чернівецької області.

Звернутися до фахівців центру можна за адресою: м. Вижниця, вул. Українська, 100 Б. Контактний телефон: (0 3730) 2 31 58. До фахівців Путильського бюро правової допомоги звертайтесь за адресою: смт. Путила, вул. Українська, 178. Контактний телефон: (03738) 2 13 33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.
(Дзвінки на зазначену телефону лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово).