назад

Децентралізація повноважень – важливий елемент розвитку системи БПД

gol

Сьогодні, 16 березня, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області відбулося засідання керівної ради директорів системи надання БВПД Рівненщини під головуванням директора Регіонального центру Василя Овдіюка.


Участь у засіданні керівної ради взяли також директори Рівненського та Сарненського місцевих центрів з надання БВПД Алла Негрей та Микола Павлюк, а також керівники та головні спеціалісти структурних підрозділів Регіонального центру.


1


Особливу увагу присутні приділили оптимізації системи БПД Рівненщини. За результатами аналізу діяльності місцевих центрів та бюро правової допомоги за 2016 рік виникла необхідність внести зміни та провести перерозподіл штатних одиниць. Це відбувається з метою зменшення адміністративної складової за рахунок скорочення адміністративних витрат на діяльність місцевих центрів, а також наближення точок доступу БПД до громадян.


2


Зокрема, з метою ефективного використання бюджетних коштів обговорювалися питання перерозподілу штатних розписів на користь відділів представництва місцевих центрів та бюро правової допомоги, тобто тих працівників, які безпосередньо працюють з людьми та надають безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Надання БВПД працівниками МЦ та бюро правової допомоги дає змогу пришвидшити розгляд питання, з яким звертаються громадяни. У зв’язку з цим на засіданні керівної ради піднімали питання необхідності прискорення розробки стандартів якості надання БВПД у цивільних справах.


3


Окрім того, обговорювалися питання необхідності контролю розподілу доручень між адвокатами та працівниками відділів представництва місцевих центрів з надання БВПД. Також Василь Овдіюк наголосив на забезпеченні вимог законодавства та Порядку застосування системи електронних закупівель.


4


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).