назад
16.03.17

Правопросвітницький семінар для медичних працівників в Олександрії

01 114 березня 2017 року, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Світановський провів семінар для медичних працівників Олександрійської центральної районної лікарні.
Під час заходу Володимир Світановський розповів присутнім про функціонування системи безоплатної правової допомоги на Кіровоградщині, а також детальніше зупинився на основних завданнях та цілях центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
З-поміж іншого, він окреслив поняття первинної (надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації) та вторинної правової допомоги (захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру).
 
02 1
 
«Першоосновою діяльності центру є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих категорій населення», – наголосив Володимир Світановський.
 
03 1
 
Також він повідомив про внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які є суб’єктами безоплатної вторинної правової допомоги та наголосив на тому, що наразі суттєво підвищився рівень малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.
Валентина Гарагуля, головний лікар центральної районної лікарні наголосила, що проведення таких семінарів сприяє усвідомленню можливості реалізації своїх прав, а також підвищує обізнаність громадян в питаннях їхнього захисту.
 
04 1
 
Наприкінці заходу Володимир Світановський відповів на всі запитання  присутніх та запропонував, у разі виникнення правових питань, звертатись за консультаціями та роз’ясненнями до Олександрійського місцевого центру та бюро правової допомоги, а також розповсюдив інформаційні буклети про безоплатну правову допомогу та адреси центрів.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутися за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, т. (05235) 7-04-40, 7-04-40.
Адреси бюро правової допомоги
Знам’янське бюро правової допомоги
м. Знам’янка, вул. Героїв Крут, 9
Олександрівське бюро правової допомоги
смт Олександрівка, вул. Незалежності України, 63
Онуфріївське бюро правової допомоги
смтОнуфріївка, вул. Графа Толстого, 68
Петрівське бюро правової допомоги
смт Петрове, вул. Центральна, 21
Світловодське бюро правової допомоги
м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13-А.