назад

Діалог між обласною владою та Радою профспілок за участі системи БПД

Щодо подальшої співпраці між обласною владою та Радою профспілок за участі фахівців системи безоплатної правової допомоги 25 вересня обговорювали на робочій зустрічі в Івано-Франківській обласній державній адміністрації.

2

На нараді обговорювали питання включення представників профспілок у колегії, комітети та комісії при облдержадміністрації, департаментах та службах, заборгованості по заробітній платі та шляхи її ліквідації, працевлаштування працівників у зв’язку з реформами в освіті, медицині та державній службі, легалізації заробітної плати, сприяння діяльності профспілок при створенні ОТГ, налагодження співпраці з профспілками щодо надання правової допомоги для захисту їхніх прав та інтересів через Регіональний та місцеві центри надання безоплатної вторинної правової допомоги.

34

«Діалог, який сьогодні відбувся з представниками профспілок області, є вкрай важливим з огляду на те, що допомагає розуміти реальну ситуацію, яка склалася сьогодні на підприємствах області. Хочу підкреслити, що облдержадміністрація стоїть на захисті інтересів людей і надаватиме сприяння профспілкам у захисті інтересів трудових колективів, які вони представляють», ˗ підсумував голова Івано-Франківської бласної державної адміністрації Денис Шмигаль.

56

За словами голови Ради профспілок області Ігоря Басюка, правова освіта, консультації та допомога у цивільних і адміністративних справах, захист у кримінальних провадженнях є важливими питаннями в діяльності профспілок. Отож, захист прав профспілчан через забезпечення рівного доступу до правової інформації і правосуддя, надання правових на робочій зустрічі стимулом, що зараз профспілки стали партнерами Регіонального Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

7

На робочій зустрічі були присутні заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової роботи в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук та директор Івано-Франківського міського центру з надання БВПД Віталій Стусяк.

8