назад

101Осінь не лише найяскравіша пора року, а й час, коли була підписана Декларація прав дитини. Тому, заходи, що проводяться для дітей та підлітків восени, насамперед, присвячені темі «Права та обов’язки дитини».

Саме тому, 28 жовтня 2016 року, заступник начальника відділу «Чернігівське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Пушкарь здійснила запланований візит до однієї зі шкіл району, а саме до Новополтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. 
Олена Пушкарь зустрілася з учнями 7, 8 та 10 класів, та провела виховну годину на тему: «Безпека дітей в мережі Інтернет». На уроці були також присутні завуч школи Оксана Щербина, заступник директора з виховної роботи Людмила Засипко та вчитель російської та англійської мов Людмила Копильова.

Виховна година розпочалася зі знайомства з учнями та опитування щодо того, що таке мережа Інтернет та які загрози вона несе для користувачів. Далі фахівець Чернігівського бюро правової допомоги розповіла учням про кожну із загроз детальніше. Особливу увагу було приділено відповідальності за протиправні дії в мережі, та приведено приклади зарубіжної та вітчизняної практики щодо вирішення подібних питань.02

Наприкінці уроку учні та вчителі задали безліч питань, серед яких: «Яка процедура притягнення до відповідальності за протиправні дії в мережі?», «Хто сплачуватиме штраф за протиправні дії неповнолітньої особи?», і, навіть, «Чи можливо притягнути до відповідальності вчителя за «лайк» на адресу учня?».

Після проведеної виховної години учні та присутні вчителі подякували за почуту цікаву інформацію, а заступник директора з виховної роботи звернулася з проханням і вподальшому надавати інформаційну та методичну допомогу в організації заходів на правову тематику та запросила працівників бюро взяти учать у проведенні Всеукраїнського тижня права.

01А вже 1 листопада 2016 року головним спеціалістом Гуляйпільського бюро правової допомоги Ольгою Куторницькою для учнів КЗ « Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради було проведено правоосвітницький захід на теми: «Права дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» та « Права дітей-сиріт, дітей які позбавлені батьківського піклування, дітей які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів на всі види правових послуг безоплатної правової допомоги».

У зазначеному заході також прийняли участь начальник Гуляйпільського районного відділу кримінально виконавчої інспекції Юрій Гонтар та працівники Гуляйпільського районного відділу поліції, а саме старший інспектора Юлія Глінкова та інспектор Юлія Шрамко. Проведенню правопросвітницького заходу сприяв директор комунального закладу «Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Сергій Столяренко.

У місті Приморськ заступник начальника відділу «Приморське бюро правової допомоги» Серафим Онищенко та головний спеціаліст Євген Бєліков прийняли участь в семінарі шкільних бібліотекарів міста Приморськ та Приморського району, що проводився в Приморській міській бібліотеці. Серафим Онищенко розповів про створення Приморського бюро правової допомоги, систему БПД та можливості отримати безкоштовні правові консультації та допомогу професійних адвокатів за рахунок держави. Учасникам заходу було роздано буклети з відомостями про порядок отримання правової допомоги, надано відповіді на запитання з правових питань.03

В ході заходу обговорювалися проблеми майже повної відсутності науково-популярної літератури у галузі права, яка б в доступній формі пояснювала підліткам засади функціонування правової системи, розповідала про права людини, громадянина, можливості їх законного захисту.

В майбутньому планується провести ще багато заходів, присвячених підвищенню правової обізнаності підростаючого покоління, адже діти – це наше майбутнє.

Нагадуємо що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, будю 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції) 

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,  ел.пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, Skype: berdyansk_center. 

А також до відділів бюро правової допомоги Бердянського МЦ з надання БВПД , за адресами:

Гуляйпільське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, електронна пошта: huliaipilske@legalaid.zp.ua.

Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: 71001, Запорізька обл., Більмацький р-н, смт.Більмак, вул.Запорізька, буд.28-А, телефони: (06147) 220-74, 220-54, електронна пошта: bilmakske@legalaid.zp.ua

Пологівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: провулок Некрасова, 2-ий поверх, місто Пологи Запорізька область. Тел:(06165) 2-21-25, 2-24-25, електронна пошта: polohivske@legalaid.zp.ua

Приморське бюро правової допомоги, яке розташоване за адресою: м. Приморськ, вул. Центральна, 38, тел.:  (06123) 7-45-14, електронна адреса: prymorske@legalaid.zp.ua.

Чернігівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Запорізька обл., смт Чернігівка, вул. Соборна, буд. 448, телефон: (06140) 9-11-97, електрона пошта: chernihivske@legalaid.zp.ua


А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:  0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)