назад

Діти та право: уроки для школярів Житомирщини провели фахівці системи безоплатної правової допомоги

Цікаво про право. Інтерактивні уроки «Я маю право» для школярів Житомирщини протягом першого навчального тижня провели фахівці системи БПД. Ми говорили з учнями не лише про їх права, а й про обов’язки та вчили, як захистити їх у разі порушення і до кого звертатись по допомогу.

Фахівці та фахівчині Регіонального, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги відвідували навчальні заклади у містах та селах аби підвищити правову свідомість школярів.

Інтерактив – важлива складова наших занять. Ми демонструємо цікаве відео про права дитини. Учні залюбки заповнюють карту «Прав дитини», створюють дерева прав та обов’язків.


– Індивідуальний підхід для дітей різного віку практикують фахівці системи БПД Житомирщини. Ми творчо підходимо до кожного заняття та розповідаємо просто про складні та важливі речі. Адже, якщо ми будемо знати свої права, то не дозволимо їх порушувати, – впевнена начальниця відділу Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Дар’я Гончарова.

Діти активно долучались до обговорення та з цікавістю виконували практичні завдання.