назад

Правоосвітня співпраця з курсантами юридичної клініки «Феміда» Прикарпатського факультету

У приміщенні Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ 10 вересня відбулась зустріч із студентами та курсантами юридичної клініки «Феміда» за участі в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимира Ковальчука.

Володимир Ковальчук розповів студентам та курсантам юридичної клініки «Феміда» про реалізацію права кожного на професійну правничу допомогу та про роботу системи безоплатної правової допомоги як в Україні, так і в Івано-Франківській області.

2

Він наголосив на важливості співпраці системи БПД з викладачами, студентами та курсантами Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ шляхом проведення спільних правопросвітницьких заходів (семінарів, зустрічей, круглих столів), спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

Володимир Ковальчук повідомив про можливість проходження навчально-ознайомчої практики у Регіональному та місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги в межах підписаного меморандуму про співпрацю з вузом.

3

Фахівець системи БПД розказав про пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», що реалізується з березня цього року на базі системи надання безоплатної правової допомоги у Донецькій, Одеській, Львівській, Луганській, Миколаївській та Харківській областях. Він запропонував старшому викладачу кафедри кримінально правових дисциплін та оперативно-розшукової діяльності Прикарпатського факультету НАВС  Катерині  Данченко разом з курсантами долучитись до проведення правових тренінгів та круглих столів на базі середніх шкіл м. Івано-Франківська в рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу.

4