назад

Діти, які проживають у дитячому будинку міста Чернівці дізналася про права, що гарантує їм українська держава

2016 09 22 M22 вересня 2016 року представники Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали мешканців дитячого будинку міста Чернівці.

Зустріч з вихованцями дитбудинку провели головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ганна Акатріні та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Тетяна Руснак.

Метою проведення заходу було підвищення правової обізнаності та поінформованості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у дитячому будинку про права, та гарантії, що надає держава, а також про обов’язки, виконання яких вони повинні забезпечувати як громадяни України.

Під час зустрічі діти були доволі активними, кожен із присутніх скористався можливістю поставити питання, що його цікавить. У свою чергу, фахівці системи безоплатної правової допомоги області надали слухачам необхідні роз’яснення, а також ознайомили із ідеєю створення та функціонуванням системи безоплатної правової допомоги у регіоні.

На завершення заходу спеціалісти центру розповсюдили інформаційні матеріали про безоплатну правову допомогу, надали контакту та довідкову інформацію про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, до яких можна звернутись за необхідності.