назад

У Новоград-Волинському місцевому центрі проконсультували учасника АТО щодо пільг на комунальні послуги

22.09.2016 - ATO konsultasiaДо Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин, який захотів дізнатися про пільги на які має право учасник бойових дій в зоні АТО, а саме пільги на комунальні послуги. Чоловіку роз’яснили, що відповідно до ч. 5 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» для учасників бойових дій передбачена 75-процентна знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.

Пільги щодо плати за комунальні послуги та паливо надаються учасникам бойових дій та членам їх сімей, що мешкають разом із ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього. Площа житла, на яку нараховується 75-процентна знижка плати, визначається в максимально можливому розмірі в межах загальної площі житлового приміщення згідно з нормами користування, незалежно від наявності в складі сім’ї осіб, які не мають права на знижку плати. Площа житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення становить 21 кв. метр опалювальної площі на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

У Новоград-Волинському місцевому центрі порадили для оформлення пільги звернутися до Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання та надати два пакети документів: копії посвідчення учасника бойових дій; копії паспорта; копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; копії свідоцтв про народження неповнолітніх дітей пільговика; інші документи за потреби.

Після звернення до Управління праці та соціального захисту населення, учасник бойових дій має звертатися до постачальника комунальних послуг особисто, подавати письмову заяву та пакет документів, що підтверджує його право на пільги.

Отже, лише після оформлення пільги на користування комунальними послугами учасник бойових дій та члени його сім’ї отримають знижку, передбачену законодавством.
Ви є учасником бойових дій, у тому числі АТО, і Вам потрібна юридична консультація? Звертайтесь до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за аресою вул. Івана Франка, 31-а, або за телефоном (04141) 2-15-82.
Також Ви можете отримати безоплатну правову допомогу з будь-якого району Житомирщини, звернувшись до місцевих центрів у Бердичеві, Житомирі та Коростені, або ж до бюро правової допомоги. Адреси місцевих центрів та бюро за посиланням: http://zhytomyr.legalaid.gov.ua/ua/contacts