назад

Дітям – про протидію торгівлі людьми

Для того, щоб уберегти дітей від небезпеки, зокрема, викрадення та торгівлі людьми, важливим є проведення профілактичних бесід, тематичних зустрічей та ознайомлення з усіма можливими ризиками. Тож, напередодні відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми юристка Шосткинського місцевого центру з надання БВПД провела правопросвітницький захід для вихованців Шосткинського обласного дитячого протитуберкульозного санаторію.

Юлія Зацаринна надала роз’яснення поняттю «торгівля людьми», зазначивши, що торгівля людьми, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи визнається тяжким злочином, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15-ти років. Метою торгівлі людьми є експлуатація людини у будь-який спосіб: примусова праця, сексуальна експлуатація, примусове жебрацтво, торгівля з метою вилучення органів, примусове залучення до збройних конфліктів тощо.

Фахівчиня акцентувала увагу дітей на тому, наскільки небезпечно контактувати з незнайомцями, погоджуватися на їхні сумнівні пропозиції, без відома батьків шукати «легкого» підробітку.

У другій частині заходу Юлія Зацаринна розповіла дітям про шляхи протидії та запобігання торгівлі людьми й продемонструвала короткометражні фільми.