назад

Торгівля людьми: що варто знати, аби не потрапити в рабство у 21 сторіччі?

Вокзал – відправна точка для заробітчан. Та чи всім пощастить отримати гідну роботу, належні умови праці та добросовісного роботодавця? Або чи доїдуть до запланованого місця юні шукачі пригод, не потрапивши на гачок злочинців та не відчувши на собі, що таке рабство у 21 сторіччі? 30 липня у Всесвітній день протидії торгівлі людьми фахівці Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД долучилися до міської акції, яка відбулася на залізничному вокзалі м. Суми.

Сумчан та гостей обласного центру фахівці системи БПД інформували як про саме явище торгівлі людьми, так і про те, де можна отримати безоплатну правову допомогу. Принагідно громадяни цікавилися, як можна вирішити свої юридичні питання, тож, правники надавали інформацію та проводили експрес-консультування.

Партнери системи БПД Сумщини Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, Соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, ГО «Ліга соціальних працівників Сумщини» та «Ліга сучасних жінок» підготували інсталяцію у вигляді фігур людей, на яких кожен міг прочитати історію чоловіка, жінки чи дитини, які постраждали від торгівлі людьми.

«Багато громадян помилково вважає, що рабства і торгівлі людьми у сучасному світі не існує. Проте статистичні дані, зокрема і кількість звернень до центрів з надання БВПД, свідчить, що проблема є, про неї варто говорити і вчасно реагувати на випадки. Дана акція покликана звернути увагу містян на питання торгівлі людьми, вкотре застерегти їх та поінформувати», – наголосила заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва.

Тож, не будьте байдужими! Будьте поінформованими та обачними! А при потребі звертайтеся до центрів та бюро правової допомоги!