назад

Для адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги Одеського регіону проведено семінар на тему: «Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод в справах про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам

30 липня 2015 року у рамках проекту «Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції» Координаційним центром з надання правової допомоги спільно із Українською Гельсінською спілкою з прав людини, за участі Верховного комісара ООН у справах біженців та міжнародної організації ХАЙЕС, проведено семінар для адвокатів системи безоплатної вторинної правової допомоги Одеського регіону на тему: «Застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод в справах про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам притулку».

advokaciya 1 

Семінар проводили тренери: Наталя Гурковська – адвокат, юрист проекту «Advocacy and Governmental Capacity Building in Migration» та Катерина Галенко – адвокат, експерт проекту «Advocacy and Governmental Capacity Building in Migration».

advokaciya 3

advokaciya 2

          Учасниками семінару були розглянуті практичні питання забезпечення права осіб на свободу від тортур, нелюдського та такого, що принижує гідність поводження і покарання (ст. 3 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод), права на свободу та особисту недоторканність (ст. 5 (1)(f) ЄКПЛ), права на повагу до особистого та сімейного життя (ст. 8 ЄКПЛ) в справах про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам притулку.

            Крім того, на семінарі обговорено проблемні питання в міграційному законодавстві України та учасникам надано методичні рекомендації міжнародної організації ХАЙЕС із наведенням практики Європейського суду з прав людини по зазначеним питанням.

 advokaciya 4