назад

Для безробітних Буринщини проведено правопросвітницький семінар

KoM 171109 008 листопада начальник Буринського бюро правової допомоги Марія Бондаренко спільно з провідним юрисконсультом Буринського районного центру зайнятості населення Ткаченко Світланою провели просвітницький семінар з орієнтацією на громадські та інші роботи тимчасового характеру для безробітних, які знаходяться на обліку в Буринському районному центрі зайнятості населення.

Громадські та інші роботи тимчасового характеру виконуються виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях ― для організації таких робіт не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії.

Види громадських робіт визначаються місцевими органами влади (місцевими державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад) за критеріями, встановленими у ч. 3 ст. 31 Закону № 5067, а саме:

1) мають тимчасовий характер і для їх організації не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії;

2) можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня;

3) мають економічну, соціальну та екологічну користь для регіону;

4) надають можливість тимчасового працевлаштування безробітних на роботи, що не потребують додаткової спеціальної, освітньої та кваліфікаційної підготовки.

KoM 171109 01

До громадських та інших робіт тимчасового характеру не відносяться роботи, що пов’язані з ризиком для життя, відповідно до Переліку робіт з підвищеною небезпекою, затвердженого наказом Державного нагляду з охорони праці України у  січні 2005 року. Згідно з цим наказом на підприємствах  з урахуванням специфіки виробництва, роботодавцями має розроблятися та затверджуватися відповідний перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання і щорічна перевірка знань з питань охорони праці.

KoM 171109 02

В ході семінару спеціаліст бюро більш детальніше зупинилась на послугах безоплатної правової допомоги, які надають спеціалісти бюро та Конотопського місцевого центру; розповіла про категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та роздала інформаційні матеріали із зазначеними  адресами та контактними даними закладів.

На базі Буринського центру зайнятості діє дистанційний пункт безоплатної правової допомоги, де, згідно затвердженого графіка, щосереди проходить прийом громадян.

Довідково.

Адреса дистанційного пункту (поштова адреса):

вул. Лесі Українки 7, м.Буринь, Буринський район, Сумська область, 41700
Телефон: (05454) 2-14-90

Буринське бюро правової допомоги обслуговує мешканців міста Буринь та Буринського району.

Адреса: м. Буринь, площа Першотравнева, 20 ( приміщення районної ради)

Телефон: (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

Електронна пошта: burynske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103