назад

В Одесі відкрито консультаційний пункт доступу до БПД в Центрі підтримки переселенців “Я-Маріуполь”

Війна внесла свої корективи у життя мільйонів українців та змусила багатьох з них покинути свої рідні домівки та виїхати до більш безпечних регіонів України. Для надання підтримки тим, хто постраждав від війни в Україні, по всій країні з’являються організації, установи та гуманітарні штаби.

Так, з 24 лютого 2022 року в Одесі зареєстровано понад 34 тис. внутрішньо переміщених осіб, більше 6 тис. з яких маріупольці.
Саме для них всередині липня в Одесі відкрили Центр підтримки переселенців “Я-Маріуполь”. Це вже дев’ятий такий центр, відкритий в Україні.


У Центрі маріупольці можуть отримати гуманітарну, психологічну, медичну, соціальну та юридичну допомогу, також є велика ігрова кімната для дітей.
Проте, на жаль чимало з тих, хто залишив свої рідні домівки, мають багато юридичних питань, вирішення яких досить часто потребує звернення до суду.

Довідково.

Внутрішньо переміщені особи мають право не лише на отримання юридичних консультацій та роз’яснень, вони відповідно до пункту 21 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», мають право на отримання допомоги у складенні документів процесуального характеру та здійснення представництва їх інтересів в суді.

З метою забезпечення доступу осіб, які виїхали з міста Маріуполь, до безоплатної правової допомоги, 15 серпня між Одеським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Центром підтримки переселенців “Я-Маріуполь” в місті Одесі укладено Меморандум про співпрацю.
В рамках співпраці 19 серпня на базі даного Центру підтримки за адресою: вулиця Пішоновська, 30а було відкрито консультаційний пункт, де бажаючі можуть отримати консультацію юриста та представництво інтересів в суді.