назад

Для переселенців представлено безкоштовний мобільний додаток «IDPRights »

IMG 9167

 

Мобільний додаток «IDPRights», за допомогою якого можна завжди отримувати актуальну інформацію з питань прав внутрішньо переміщених осіб в Україні, створений і обслуговується благодійним фондом «Горєніє». Презентація мобільного додатку відбулася 18 червня 2019 року в місті Запоріжжя у готелі «Театральний».

 

Додаток містить в собі ряд законодавчих документів, що регулюють права ВПО, а також дозволяє бути в курсі останніх новин і змін. Сюди ж входить і юридична допомога, яку можна отримати, задавши свої запитання юристам.IMG 9173

«Там є останні новини в сфері законодавства, що стосуються переміщених осіб, є список актуальних питань – соціальні виплати, пенсія, і їх рішення у вигляді покрокових інструкцій. Є посилання на всю нормативну базу, що стосується переселенців», – розповідають розробники програми.

У додатку є розділ зразків документів, який містить в собі опис заповнень різних бланків. Активні посилання в програмі дозволяють створити електронний лист, перейти на сайт необхідної організації або зателефонувати прямо з мобільного додатку. Додаток повністю безкоштовний.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко у своїй промові зазначив що відповідний проект, який здійснюється в межах Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки, спрямований на розширення можливостей і посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб активно впливати на покращення системи захисту прав людини та доступу до правосуддя в Україні.

IMG 9172До уваги! За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Адреси та телефони центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги можна дізнатися зателефонувавши на Всеукраїнську гарячу лінію правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).