назад

Світ дитинства, захищений правом!

Про права – без парт і підручників. Натомість – правові вікторини, моделювання різних ситуацій та можливість ознайомитись із роботою патрульних поліцейських. Фахівці Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги організували правопросвітницькі заходи у шкільних таборах міста Чернівці.

“Кожна дитина має право на повагу до своєї честі та гідності, на захист від насильства, на повагу до приватного життя, – наголосила фахівчиня системи безоплатної правової допомоги Аліна Зузуля. – До прикладу, якщо дитині забороняють розповідати батькам якусь інформацію – ймовірно, що її права порушують. У такому разі варто звертатися за допомогою до дорослих”.

Чи не найбільше захопило дітей знайомство з представниками патрульної поліції в Чернівецькій області. Вони розповіли про діяльність патрульних поліцейських, моделювали різні ситуації, зокрема «Я і незнайомець». Літо для дитини має бути не лише цікавим, веселим, пізнавальним, а й безпечним! З цієї причини школярам нагадали про правила поведінки під час канікул.

Замість типових лекцій – правові вікторини та правові лабіринти. Учні дізнались, що відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” усі діти мають право безоплатно отримати усі види правових послуг. Зокрема правові консультації та роз’яснення, а у разі потреби — буде призначено адвоката за рахунок держави для представлення інтересів у суді. Водночас учням пояснили, що можна зателефонувати та проконсультуватися у юристів з питань правового характеру за безоплатним номером 0 800 213 103.

На завершення зустрічі серед школярів було розповсюджено тематичні буклети “Твої права — твій надійний захист”, а також «Паспорти прав дитини» із контактними даними найближчого місцевого центру, куди можна звернутися за безоплатною правовою допомогою.