назад

Для студентів Глухівського медичного училища прочитали лекцію «Відповідальність медичних працівників за професійні правопорушення»

ShM 2016 12 09  MEDICHNI PRATSIIVNUKI  29 грудня заступник начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» у Глухівському медичному училищі Богдан БАЛИЦЬКИЙ для студентів 4 курсу провів захід правоосвітнього характеру на тему: «Відповідальність медичних працівників за професійні правопорушення».

Заступник начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» Богдан БАЛИЦЬКИЙ розкрив найголовніше щодо юридичної відповідальності медичних працівників. «Юридична відповідальність медичного працівника за професійне правопорушення — це застосування до особи, яка вчинила правопорушення при виконанні професійних обов’язків у сфері медичної діяльності, заходів державного примусу, передбачених правовими нормами, які супроводжуються необхідністю для винного зазнати певних втрат особистого, організаційного або майнового характеру. Для того, щоб медичні працівники, не озираючись на можливі правові санкції, виконували свої професійні обов’язки, їм необхідні глибокі знання з права загалом і з питань юридичної відповідальності зокрема. Тоді слова відомого американського кардіолога Б. ЛОУНА вважатимуться винятком, а не правилом: «Коли лікарів питають, що їх хвилює понад усе, вони завжди кажуть – судове переслідування». Запорука цьому — чітко визначені принципи і правила юридичної відповідальності медичних працівників за вчинення професійних правопорушень», – наголосив фахівець відділу. Під час виступу студентам училища також фахівцем бюро правової допомоги було роз’яснено порядок трудових правовідносин медичних працівників з роботодавцем. «Це ще один основний аспект в житті студентів перед тим як вони започаткують перші спроби для початку в професійній зайнятості», – зазначив Богдан БАЛИЦЬКИЙ. Враховуючи наведене, знання медичних працівників чинного законодавства і вжиття заходів щодо забезпечення його дотримання є запорукою нормальної роботи в закладах охорони здоров’я. Після виступу Богдан БАЛИЦЬКИЙ побажав студентам Глухівського медичного училища віднестись до своєї професії з повагою та відповідальністю, тому що ваше вміння та навички здобуті за час навчання будуть оберігати найцінніше, що є у людини – її життя.

ShM 2016 12 09  MEDICHNI PRATSIIVNUKI  3