назад

Для військовослужбовців Гвардійського провели правовий лікбез

2Фахівці системи безоплатної правової допомоги активно налагоджують роботу з військовослужбовцями. Днями начальниця Новомосковського бюро правової допомоги Тамара Білокінь завітала до 25 окремої повітрянодесантної дніпропетровської бригади військової частини смт. Гвардійське. Від неї військовослужбовці дізнались про порядок доступу до системи безоплатної правової допомоги, механізм отримання адвоката за рахунок держави, порядок звільнення в особливий період.

А також яким чином можна отримати пільги для членів сімей загиблих, щодо виплат за піднайм житла для осіб, що служать за контрактом, компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування. На прохання керівництва частини Тамара Білокінь розповіла про відповідальність за самовільне залишення військової частини або місця служби.

Так, чинне законодавство України встановлює адміністративну відповідальність за ст. 172-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення якої тягне за собою арешт з утриманням на гауптвахті на строк до десяти діб, накладення штрафу від сімдесяти до двохсот вісімдесяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Кримінальне законодавство встановлює відповідальність за ст. 407 Кримінального кодексу України, а саме: тримання у дисциплінарному батальйоні на строк до двох років або позбавлення волі на строк до трьох років; штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або службове обмеження на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років; позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

По закінченні зустрічі всі бажаючі мали змогу отримати правову консультацію. Важливо, що відтепер, в штабі військової частини або на контрольно-пропускному пункті, військові та члени їх сімей мають змогу самостійно ознайомитися з інформацією про функціонування системи БПД.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Новомосковське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Новомосковськ, каб. 112. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 93-750-84; електронна пошта: novomoskovske@legalaid.dp.ua.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/06/4{/gallery}