назад

Для захисту трудових прав система БПД Прикарпаття та профспілки обговорили про можливість підписання меморандуму про співпрацю

З метою взаємодії у захисті трудових прав прикарпатців Регіональний центр з надання БВПД в Івано-Франківській області та рада профспілок області 3 вересня обговорили про можливість підписання меморандуму про співпрацю.

2

«Майже 26 тисяч звернень щодо захисту трудових прав надійшло у 2018 році: невиплата заробітної плати, незаконне звільнення та стягнення. Це далеко не весь спектр порушень, адже фактично не звертаються по допомогу ті, кому відмовляють в офіційному оформленні чи змушують працювати понаднормово. Переконаний, що спільно з профспілками ми дамо українцям значно більше можливостей у захисті їхніх трудових прав», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

3

Виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук та Голова ради профспілок області Ігор Басюк обговорили про можливість підписання меморандуму про співпрацю, метою якого буде консолідація зусиль, спрямованих на реалізацію та захист прав і свобод людини та громадянина, зокрема на працю, соціальний захист, об’єднання у профспілки та безоплатну правову допомогу, запобігання їх порушень.

4

Володимир Ковальчук презентував систему безоплатної правової допомоги, розповів про її розгалужену структуру, досягнення, зокрема, у захисті трудових прав громадян. Він зазначив: «Є великий потенціал у взаємодії між територіальними об’єднаннями організацій профспілок та центрами з надання БПД, зокрема, щодо моніторингу соціальної та правової захищеності у сфері трудових правовідносин».

5

Планується розробити механізм перенаправлення людей, які звертаються до профспілкових об’єднань з правовими питаннями, до місцевих центрів з надання БВПД. Проводитиметься моніторинг та аналіз наявних проблем соціальної та правової захищеності громадян у сфері трудових відносин, розроблятимуться нові механізми захисту їхніх прав. Спільні семінари, конференції, тренінги допоможуть громадянам більше дізнатися про свої права та навчитися їх захищати.