назад

Стан реалізації проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» обговорили в Одесі

04 вересня 2019 року у правовому клубі Pravokator.Одеса відбулась робоча зустріч з питання реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Зустріч провела директорка Регіонального центру Світлана Клішина.

До участі у дискусії Регіональним центром запрошено керівництво прокуратури, ювенальної пробації (директор філії ДУ Центр пробації в Одеській області Ольга Боровська, начальник сектору ювенальної пробації Суворовського району м. Одеси Ілона Буяновська) та превенції (начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Одеській області Віталій Капуляк).

Партнери обговорили питання залучення ювенальної превенції до реалізації пілотного проекту, напрацювання можливих подальших шляхів реалізації проекту після його закінчення, планування наступних заходів, кейси.

Учасники визначили алгоритм дій і порядок обміну інформацією з ювенальною превенцією під час реалізації проекту.

Вирішено включити до складу робочої групи з питань реалізації проекту, створеної наказом регіонального центру, представника відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Також, обговорювалось питання визначення конкретних заходів ресоціалізації, які можуть бути запропоновані неповнолітньому у рамках проходження Програми, та за результатами проходження яких прокуратурою може бути подане клопотання про звільнення неповнолітнього від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки.

Довідково.

Пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» реалізується на базі системи надання БПД у Донецькій, Одеській, Львівській, Луганській, Миколаївській та Харківській областях. Проект впроваджується Міністерством юстиції України, Генеральною прокуратурою України на базі системи надання безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та ГО «Платформа прав людини».