назад

Для жителів с. Великі Будища Диканського району юридичні консультації доступні в режимі Skype-зв’язку

11.08.2017 punktduk

11 серпня 2017 року на базі Диканського бюро правової допомоги, відповідно до затвердженого графіку, працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги у режимі Skype-зв’язку з Великобудищанською сільською бібліотекою Диканського району.

Всі бажаючі мали змогу дистанційно отримати безоплатні юридичні консультації від фахівців бюро. Одним із актуальних питань, яке цікавило місцевих жителів, було питання, що стосувалося порядку примусового виселення особи із житлового приміщення.

У своїх роз’ясненнях начальник бюро Олександр Олійник зазначив, що відповідно до ст. 71 Житлового кодексу України (далі – ЖК України) при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім’ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців. Також воно може зберігатися за тимчасово відсутнім наймачем або членами його сім’ї і понад цей строк, але лише у випадках, визначених ч. 3 ст. 71 ЖК України. Якщо ж особа була відсутня у жилому приміщенні протягом шести місяців та у неї немає підстав для збереження за нею жилого приміщення, то у судовому порядку її може бути визнано такою, що втратила право користування жилим приміщенням. При цьому, якщо жиле приміщення, в якому зареєстрована така особа належить позивачу на праві приватної власності та ця особа є членом сім’ї власника, то він може звернутися до суду на підставі ст. 405 Цивільного кодексу України.

Нагадуємо, що кожен може отримати безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, звернувшись до Диканського бюро правової допомоги за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).