назад

До діток села Вири, фахівці Сарненського МЦ завітали з подарунками

Турнір з «Правової монополії» пройшов між юними жителями села Вири. Діти, не тільки граючись, більше дізналися про свої права, але й отримали знання про те, як їх реалізувати. Під час турніру учасники встигли «попрацювати» у різних державних органах та установах, за що отримували заробітну плату, потрапляли до в’язниці, в Державній фіскальній службі змушені були платити штрафи і податки.

Школярі, змагаючись за першість у «Правовій монополії» не лише  отримали  позитивні емоції та нові правові знання,але й цілком заслужені відзнаки учсника турніру, а саме: грамоти, Паспорти прав дитини, солодкі призи.

До того ж, віднині усі діти села зможуть грати у “Правову монополію” ще частіше, оскільки директор центру Юлія Міхнова передала кілька комплектів настільних ігор для користування у Вирівську публічну бібліотеку.Проте, «Правова монополія» це ще не все, з чим завітали працівники місцевого центру до Вирівської бібліотеки.Фахівці Сарненського МЦ не оминули увагою і дорослих жителів, для яких було проведено  низку правопросвітницьких заходів. Серед них :

 

  • виїзний прийом, під час якого жителі мали можливість отримати безоплатні правові консультації;
  • семінар для працівників ради, щодо порядку спадкування за заповітом та законом;
  • флешмоб для жителів села, в рамках правопросвітницьких інформаційних кампаній “Відповідальне батьківство” та “Чесна платіжка”;
  •  інформаційно-роз’яснювальний семінар для працівників Вирівської публічної бібліотеки ;
  • робота дистанційної точки доступу до безоплатної правової допомоги на базі Вирівської публічної бібліотеки;

   Проведення правопросвітницьких заходів для жителів села Вири забезпечили фахівці центру: Юлія Болкуневич та Аліна Харченко на чолі із директором центру Юлією Міхновою.