назад

До Дня захисту дітей юристи Дніпропетровщини розповіли про права та соціальні гарантії дітей-інвалідів

DSC 03474 червня у с. Новоселівка Новомосковського району,  на базі туристичного комплексу «Маяк», було проведено лекцію для сімей, в яких виховуються діти-інваліди, на тему «Права дитини з обмеженими можливостями». Лекторами виступили юристки ГО «Правозахисна Група «Січ» Ксенія Онищенко та Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Дубовенко та Ірина Мазана.

 

В ході лекції фахівцями  були докладно розкриті питання соціальних послуг та допомоги дітям-інвалідам і малозабезпеченим сім’ям, пільг та місцевих адресних допомог, медичного обслуговування. Юристи роз’яснили механізм отримання реабілітаційного обладнання, право на санітарно–курортне лікування, можливість навчання в спеціалізованих дитячих установах, трудові гарантії для батьків дітей–інвалідів.

Також присутнім було роз’яснено порядок звернення до організацій у відповідності до Закону України «Про звернення громадян»,надано інформацію про строки розгляду скарг і заяв. Крім того, юристи розповіли про право дітей-інвалідів  на безоплатну правову допомогу та надали інформацію, де і як її можна отримати.

Наприкінці заходу всім присутнім були надані інформаційні матеріали про роботу місцевих центрів з надання БВПД, та пам’ятка постраждалим від насильства у сім’ї. По закінченню лекції усі бажаючі мали змогу отримати індивідуальні консультації.

Організатором заходу виступила Єврейська Сімейна Служба «JFS» при Єврейському Культурному центрі «Соломоніка», в рамках соціально–адаптаційної програми для дітей із спеціальними потребами «Тіква».

{gallery}news/2016/06/13062016{/gallery}