назад

Міністр юстиції відвідав Третій дніпропетровський місцевий центр в рамках відрядження до регіону

IMG 4030Сьогодні, 10 червня, Міністр юстиції України Павло Петренко в рамках робочого візиту на Дніпропетровщину відвідав Третій дніпропетровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Разом із Міністром до центру завітав і перший заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Мирослав Лаврінок, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба.

IMG 4008

Під час брифінгу для ЗМІ очільник Мін’юсту та перший заступник директора Координаційного центру розповіли про концепцію роботи бюро правової допомоги, які розпочнуть працювати у всіх регіонах України із 1 вересня 2016 року, та , зокрема, про бюро, які будуть створені на Дніпропетровщині у кількості 25. Як повідомили вони, початок роботи таких бюро розширить доступ мешканців територіальних громад, особливо відділених населених пунктів, до безоплатної правової допомоги та послуг Мін’юсту, зокрема, онлайн-сервісів.

Також Павло Петренко провів особистий прийом громадян, які звернулися до Центру під час його візиту, та поспілкувався із кандидатами на посаду керівників бюро правової допомоги, які заповнили заявки на участь у відкритому конкурсі та продовжують участь у ньому. Міністр юстиції висловив своє переконання в тому, що майбутні працівники бюро правової допомоги завершать розпочату реформу Міністерства юстиції з найкращими результатами та побажав кандидатам успіхів у проходженні наступних етапів конкурсу.

IMG 4026

Більше детально про хід конкурсу розповів Мирослав Лаврінок, який також більш розповів і про функції, які виконуватимуть бюро. Нагадаємо, що нині триває оголошений Координаційним центром конкурс з відбору керівників бюро правової допомоги. 4 129 претендентів виявили бажання взяти участь у конкурсі, заповнивши відповідні заявки. Нині, до 17 червня, триває етап дистанційного навчання кандидатами в рамках курсу «Вступ до системи безоплатної правової допомоги». Після навчального курсу кандидати матимуть співбесіди із регіональнимиконкурсними комісіями.

IMG 4079

Про діяльність регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги на Дніпропетровщині, розповіли Людмила Яцуба та директор Третього дніпропетровського місцевого центру Андрій Прокопенко.

Раніше, у цей же день, Павло Петренко відвідав Дніпропетровську ОДА, де разом із губернатором Валентином Резніченком вони презентували 8 нових електронних сервісів виконавчої служби Мін’юсту, які українці зможуть отримати на порталі електронних державних сервісів iGov.org.ua.

Серед сервісів вони зазначили:
• надання довідок про неотримання аліментів або розмір аліментів;
• надання розрахунку зі сплати аліментів;
• надання зразків документів для звернення до органів державної виконавчої служби;
• надання відомостей про платіжні реквізити органів державної виконавчої служби;
• отримання інформації про хід виконавчого провадження тощо.

Ці 8 сервісів дадуть можливість українцям не витрачати свій час і отримати ті чи інші послуги через Інтернет, не приходячи зайвий раз до виконавця.

У круглому столі також взяли участь Мирослав Лаврінок та Людмила Яцуба.

IMG 3966

“За минулий рік Дніпропетровська область стала лідером по електронному врядуванню в Україні. Тут робота проводиться не для галочки, коли спускаються держстандарти під виконання. В Дніпропетровській області зроблено стільки позитивних інновацій, які ми беремо на озброєння і розповсюджуємо по всій країні”, – зазначив Павло Петренко під час заходу.

IMG 4080