назад

До мобільного пункту консультування у Пашківцях звернулося п’ятеро громадян

U hawRmf2zA     Як переоформити спадщину та позбавити батьківських прав — на ці та інші питання мешканців Пашковець відповідали фахівці Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     У вівторок, 14 червня, консультації з правових питань мали змогу отримати мешканці села Пашковець Старокостянтинівського району. За правовою допомогою до в. о. директора Старокостянтинівського місцевого центру з надання БВПД Олександра Петлюка та в. о. начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Ірини Вовнянко звернулося пятеро громадян. Місцевих жителів цікавили питання стягнення матеріальної та моральної шкоди, порядок переоформлення спадщини, призначення опікуна, позбавлення батьківських прав.

     По завершенню виїзного прийому громадян Олександр Петлюк провів робочу зустріч з Пашковецьким сільським головою, під час якої обговорили аспекти взаємодії суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. За словами в. о. керівника місцевого центру, співпраця з сільською радою означатиме забезпечення селян якісною первинною та вторинною безоплатною правовою допомогою.

     На завершення візиту до Пашковець Олександр Петлюк зустрівся із працівниками сільської бібліотеки, будинку культури, а також амбулаторії загальної практики — сімейної медицини, яким розповів про роботу центру та наголосив на важливості розширення доступу вразливих категорій громадян до безоплатної правової допомоги. Особливу увагу в. о. керівника місцевого центру зосередив на таких категоріях осіб, як малозабезпечені та діти, позбавлені батьківського піклування (діти-сироти, безпритульні діти).