назад

До річниці Краснопільського бюро правової допомоги проведено робочу зустріч

SuM 170901 0331 серпня проведено робочу зустріч працівників Краснопільського бюро правової допомоги з керівниками району, органів місцевого самоврядування, представниками органів виконавчої влади, громадських організацій, волонтерами та параюристами, присвячена річниці відкриття бюро. Присутні щиро привітали працівників бюро з першим роком плідної праці та прослухали короткий звіт керівника бюро. Сергія Куцеренка, який коротко розповів про історію створення системи безоплатної правової допомоги, довів до присутніх повноваження Координаційного центру з надання БПД та його структурних підрозділів та про напрямки їхньої діяльностi.

“За рік громадяни звернулися з 784 зверненнями про надання безоплатної правової допомоги, в тому числі по 49 з них – за отриманням вторинної правової допомоги, а саме представництво інтересів клієнтів в судах”, – зазначив Сергiй Куцеренко. Питання, з якими зверталися люди різні, але значна їх кількість стосуються спадкового, сімейного законодавства, визнання права власності на нерухомість, з інших сфер цивільного права.

Неабияку роль та допомогу у вирішенні правових проблем громадян відіграють волонтери, параюристи – це люди, які мають активну громадську позицію, представники громадських організацій. Бюро тісно співпрацює з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, які надають велику підтримку в роботі бюро. Саме на базі деяких з них створені консультаційні та дистанційні пункти, через які люди мають змогу отримати правові консультації. Та мережа таких пунктів має ще розвиватись не тільки в районному центрі, а й в сільській місцевості. Саме на цьому акцентував увагу Регіональний центр з надання БВПД та Сумський місцевий центр.

SuM 170901 01

SuM 170901 02

В ході зустрічі окреслені перспективи розвитку безоплатної правової допомоги на базі прийняття відповідних програм органами місцевого самоврядування. Побажавши подальшої наснаги в роботі, учасники заходу прийшли до висновку, що саме об’єднання зусиль та тісна співпраця всіх гілок влади, громадських організацій і активних громадян зможуть створити атмосферу позитивного вирішення правових проблем громадян, стати на захист їх прав і свобод.

Адреса Краснопільського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 42400, Сумська обл. смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2.

Тел. (05459) 7 11 24.