назад

23 серпня 2017 року, на Луганщині та Харківщині, проводилась низка інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених святкуванню Дня Державного прапору.

2Місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги (бюро правової допомоги), з нагоди Свята були проведені різноманітні заходи – інформаційні та право-просвітницькі, за темою надання громадянам безоплатної правової допомоги. Також, здійснені флеш-опитування відвідувачів центрів щодо знання державних символів України, круглі столи, семінари, лекції, флешмоби, вуличні інформування тощо.

2Місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги (бюро правової допомоги), з нагоди Свята були проведені різноманітні заходи – інформаційні та право-просвітницькі, за темою надання громадянам безоплатної правової допомоги. Також, здійснені флеш-опитування відвідувачів центрів щодо знання державних символів України, круглі столи, семінари, лекції, флешмоби, вуличні інформування тощо.

З нагоди святкування Дня Державного прапору, працівники Первомайського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь в офіційній церемонії підняття Державного прапора України та покладанні квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченко. Одразу ж після урочистої церемонії, була проведена інформаційно-роз’яснювальна компанія щодо роботи системи та всі бажаючі були забезпечені додатковими матеріалами з питань надання безоплатної правової допомоги.    

Богодухівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в приміщенні районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління в Харківській області, було проведено флешмоб, в якому працівники МЦ спільно з працівниками Центру з надання адміністративних послуг, Богодухівської РДА, відділу Держгеокадастру у Богодухівському районі, Богодухівського районного центру зайнятості та представниками ГО «Спільна справа Слобожанщина», розповіли про важливість державних символів в Україні і про необхідність подальшого виховання громадян в дусі поваги до державних символів країни.

{module 2017-08-23 23 серпня 2017 року, на Луганщині та Харківщині}

Працівниками відділу «Зміївське бюро правової допомоги» Харківського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги № 1, було проведено семінар для пенсіонерів та людей похилого віку на тему – «Соціальні реформи уряду України», під час якого, присутні дізналися про зміни у законодавстві, в розрізі пенсійної реформи в Україні. Також, працівниками відділу були начитані лекції для осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі на тему: «Особливості виправлення та ресоціалізації засуджених».

Під час святкування Дня Державного прапору, Мереф’янським бюро правової допомоги Харківського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги № 1 спільно з працівниками Харківського районного відділу з питань пробації, була проведена тематична бесіда про історію становлення Державного прапору України, та правові засади святкування Дня Державного прапору. На цьому заході були присутні представники територіальної громади міста Мерефа та учні старших класів шкіл міста, яким були роздані буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу в Україні.      

Працівниками Білокуракинського бюро правової допомоги Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги сумісно з представником Норвезької ради у справах біженців в Україні, було проведено семінар для громадян, які мають статус внутрішньо переміщених осіб та перебувають на обліку в Білокуракінському районному центрі зайнятості, з метою роз’яснення їх прав щодо отримання безоплатної правової допомоги.

Працівники відділу «Золочівське бюро правової допомоги» Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги № 3 не забули про підростаюче покоління та провели правову вікторину під назвою – «Мої права», для вихованців Золочівського ДНЗ № 2, серед яких були присутні 27 дітей зі старшої та середньої групи закладу. В форматі гри, дітям була надана інформація про державні символи України та їх права. Окрім цього, були роздані листівки для дітей «Я маю право» та наприкінці заходу, що найбільш приємно, всіх учасників чикали солодкі призи.

В такий незабутній день святкування Дня державного прапору, всі місцеві центри (бюро) з надання безоплатної вторинної правової допомоги, на Луганщині та Харківщині, внесли свій незаперечний внесок в подальший розвиток системи безоплатної правової допомоги і тим самим, звернули увагу до прав громадян нашої країни.


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх.

Контактний телефон: (057)–705–03–52, Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua/ua/