назад

До участі у конкурсі на посади керівників бюро правової допомоги запросили студентів-старшокурсників

DSCN3360     З 1 вересня цього року в Україні розпочнуть роботу бюро правової допомоги. Конкурсний відбір кандидатів на посади керівників цих бюро було оголошено ще 4 квітня, а прийом заявок від охочих взяти участь у конкурсі триватиме до 31 травня. Від Хмельниччини станом на 10 травня бажання спробувати свої сили у відборі виявили уже 127 осіб.

     Щоб залучити до конкурсу більше молоді, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна та її заступник Олена Варфоломєєва провели зустрічі зі старшокурсниками Хмельницького інституту ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України (МАУП) і Хмельницького університету управління та права.

     — Участь у конкурсі може взяти кожен, хто має вищу юридичну освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня, вільно володіє українською мовою, впевнено користується персональним комп’ютером, — повідомила студентам директор Регіонального центру з надання БВПД Наталія Стьопіна.

     Серед інших вимог до претендентів — доброчесність, толерантність, аналітичне мислення, стресостійкість, спроможність швидко орієнтуватися та шукати необхідну інформацію.

     Як розповіла студентам заступник директора регіонального центру Олена Варфоломєєва, конкурс відбуватиметься у кілька етапів: спочатку необхідно заповнити електронну заявку на сайті www.legalaid-jobs.in.ua, а відтак претендентам, які отримають запрошення від Координаційного центру з надання правової допомоги, необхідно буде пройти курс дистанційного навчання. Останнім етапом стане інтерв’ювання.

     Додамо також, що відбір кандидатур проводитимуть комісії на 2/3 сформовані із представників громадських організацій, а працівники головних управлінь юстиції та центрів з надання БВПД будуть становити не більше третини складу комісій.

     — Нам дуже важливо залучити до участі у конкурсі якомога більше гідних претендентів, особливо молоді, тому радо розглянемо ваші заявки, — наголосила керівник регіонального центру.

     Довідково:

     У нашому регіоні планується створити 17 бюро правової допомоги: у Волочиську, Теофіполі, Білогір’ї, Ізяславі, Славуті, Нетішині, Красилові, Полонному, Ярмолинцях, Городку, Чемерівцях, Віньківцях, Деражні, Летичеві, Старій Синяві, Дунаївцях та Новій Ушиці. Усі вони працюватимуть як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У бюро можна буде отримати правові консультації, звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою, а також скористатися онлайн-сервісами Міністерства юстиції.

{gallery}img/novyny/2016/05_Traven/11_01{/gallery}