назад

Правопросвітницькі зустрічі із тими, хто шукає роботу

160511 01В Охтирському міськрайонному центрі зайнятості регулярно проходять правовпросвітницькі зустрічі із тими, хто стоїть на обліку та шукає нове місце роботи.

Головний спеціаліст відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Лапоног 6 травня провела чергову таку зустріч.

На початку зустрічі Марина Лапоног розповіла учасникам про принципи функціонування системи безоплатної правової допомоги. Вона звернула увагу на особливості надання первинної та вторинної правової допомоги, зазначила які саме категорії громадян мають право отримати вторинну правову допомогу безоплатно.

Марина Лапоног нагадала про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги та закликала присутніх юристів взяти у ньому участь а також розповісти знайомим про таку можливість.

Марина Лапоног навела приклади звернень громадян до центру з питань виплати аліментів, процедури створення, реєстрації  неприбуткової громадської організації тощо. Усі ці звернення були успішно вирішені фахівцями установи та адвокатами. Питання щодо того як правильно вчинити в тій чи іншій ситуації були і у присутніх.

Фахівці Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги й надалі організовуватимуть право просвітницькі заходи, в тому числі й у партнерстві із державними установами. Як сказала одна з присутніх на зустрічі: «Дякую, що запросили на цю зустріч. Було цікаво і корисно. Відтепер, хто зі знайомих потребуватиме правової допомоги, буду  направляти до місцевого  центру для отримання консультацій».

Нагадуємо, Охтирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги обслуговує Охтирський, Лебединський, Тростянецький, Великописарівський райони та відповідні районні центри. Сам центр знаходиться за адресою м. Охтирка, вул. Перемоги, 13 (колишня Леніна). Номер телефону (05446) 4-22-23. Єдина цілодобова безкоштовна інформаційна лінія 0 800 213 103.