назад

До Всеукраїнського дню захисту прав споживачів фахівці Третього одеського місцевого центру з надання БВПД провели інформаційно- роз’яснювальні заходи для громадян

sahist prav spozhivachiv 115 березня 2018 року представники Третього одеського місцевого центру з надання БВПД, Южненського, Березівського та Доброславського бюро провели ряд заходів в рамках Всеукраїнського дня захисту прав споживачів.

Начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Валерія Цап провела захід на тему: «Права споживача – захист в Україні» для осіб похилого віку – слухачів «Університету третього віку», який діє в КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Суворовського району м. Одеси».

На заході обговорювали історичні аспекти святкування Всеукраїнського дня захисту прав споживачів, права та обов’язки споживачів та порядок їх захисту в Україні.

Всі присутні отримали:

sahist prav spozhivachiv 1

sahist prav spozhivachiv 3

В.о. начальника Южненського бюро правової допомоги Ганна Яківчук провела відкритий захід в стінах Южненського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ в Одеській області для працівників та всіх бажаючих, яких цікавила тематика захисту прав споживачів.

Ганна Яківчук звернула особливу увагу слухачів на алгоритм дій у разі придбання товару неналежної якості.

«У кожного з нас може трапитися така ситуація, що придбаний товар містить в собі значний недолік, будь то придбана нещодавно побутова техніка, або ж взуття неналежної якості. Перш за все в такій ситуації необхідно звернутися до адміністрації магазину, бажано в письмовій формі. Якщо буде виявлено, що придбаний товар містить істотні недоліки, які виникли з вини виробника товару, то особа має право вимагати від продавця або виробника розірвати договір та повернення сплаченої за товар грошової суми, або ж вимагати замінити товар на такий же товар чи на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар», – зазначила вона.

 sahist prav spozhivachiv 2

З нагоди свята спеціалістка Березівського бюро правової допомоги Олена Танасійчук провела семінар з безробітними, які перебувають на обліку в Березівському районному центрі зайнятості на тему «Захист прав споживачів».      

Вона розповіла про теоретичні аспекти захисту прав споживачів в Україні, надала повний алгоритм дій, які необхідно здійснити для запобігання їх порушенню.

Присутніх цікавило, до яких органів необхідно звертатися при придбанні товару неналежної якості, який строк повернення товару неналежної якості.

 sahist prav spozhivachiv 5

Начальник Доброславського бюро правової допомоги Олена Осадча провела правопросвітницький захід на тему: «Проблеми захисту прав споживачів та шляхи їх вирішення» у Першотравневій бібліотеці – філії №30.

Фахівчиня розкрила присутнім поняття гарантійних та інших термінів, права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості, відповідальність, яка може настати за порушення законодавства про захист прав споживачів.

sahist prav spozhivachiv 4

З метою отримання більш детальної інформації та консультацій з питань захисту прав споживачів можна звернутися до:

  • Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги
  • Южненського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Южне, вул. Т. Шевченка, 7, тел. (04842) 24-020; 22-576;
  • Березівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Березівка, вул. М. Грушевського, 10, тел. (04856) 21-291;
  • Доброславського бюро правової допомоги за адресою: смт. Доброслав, вул. Центральна, 75, або за тел.: (04855) 9-16- 16.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.