назад
15.06.18

Документальні фільми про права людини, як інструмент медіапросвіти

01Про правозахисну та правопросвітницьку направленість молоді та спонукання дітей розв’язувати життєві проблеми у правовий спосіб говорили, 14 червня 2018 року в Олександрії, під час презентації проекту «Кіноклуб DOKUDAYS UA «Канікули з користю», для правників, педагогів, працівників бібліотек, представників громадських організацій, преси та активістів міста. Захід організований Громадською організацією «Спілка митців Олександрійщини».
Участь у презентації взяли і фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Салоїд та Анна Лунга-Лягуша.
У вітальному слові Анна Орловська, керівник кіноклубу «Docudays UA» наголосила, що ключовим моментом тематики кіноклубу є показ документальних робіт, які здатні примусити глядача мислити, формувати та вдосконалювати, або й змінювати його світогляд.
 
02
 
 
Ольга Салоїд, начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру зазначила, що робота таких клубів є досить актуально та цікавою для сучасної молоді, а також запропонувала співпрацю у проведенні заходів.
 
03
 
 
Так, Анна Лунга-Лягуша, інтеграторка Олександрійського місцевого центру з надання БВПД, була запрошена організаторами «Кіноклубу DOKUDAYS UA «Канікули з користю» модератором запланованих заходів.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04. 
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.