назад

Домашнє насильство – шляхи та методи протидії

89-108 лютого 2018 року в Кельменецькій районній державній адміністрації відбулася спільна нарада за участі спеціаліста Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альони Луцик на тему «Домашнє насильство – шляхи та методи захисту і протидії».

Необхідність проведення спільної наради виникла, оскільки 8 січня 2018 року набрав законної сили Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», яким передбачено налагодження тісної взаємодії всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Під час зустрічі мова йшла про те, що внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Присутнім розповіли про те, наскільки важлива подальша співпраця, взаємне інформування у випадках виявлення фактів домашнього насильства, реагування на випадки домашнього насильства та надання дієвої допомоги постраждалим особам, відповідно до компетенції суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Мова йшла також про важливість проведення профілактичних заходів на цю тематику і про те, що буковинцям варто нагадувати, куди звертатись по допомогу у випадку проявів насильства. Зокрема до фахівців служб у справах сім’ї, дітей та молоді; уповноважених органів Національної поліції України; установ та органів системи освіти; установ та закладів охорони здоров’я та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На завершення учасники домовились, що у разі потреби проводитимуть такі зустрічі й надалі. Вони висловили сподівання, що завдяки співпраці вдасться допомогти тим, хто цього потребує.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).