назад
08.02.18

Олексій Бонюк розповів про перші кроки в оновленні системи БПД

 VAN7959Забезпечення належного фінансування, підвищення ефективності та впровадження елементів управління якістю системи безоплатної правової допомоги (БПД) – головні 3 першочергові кроки, які планує здійснити новопризначений директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.
Про це він заявив в ефірі «Громадського радіо».

За його словами, ключовим кроком і, водночас, найважливішим викликом є забезпечення належного фінансування системи.

«Сподіваюся вирішити це питання впродовж першого кварталу року. Щоб належну оплату праці мали не тільки працівники Координаційного центру, а також регіональних та місцевих центрів», – наголосив директор.

Іншим важливим пріоритетом є підвищення ефективності діяльності системи.

«Система дуже швидко розвивалася. Це певна модель. І вона достатньо успішна. Однак, нам потрібен зовнішній операційний аудит. Він дав би нам можливість зрозуміти, що потрібно вдосконалити. Наші міжнародні партнери обіцяли з цим допомогти», – зазначив Олексій Бонюк.

У планах також планомірне введення впродовж року елементів управління якістю системи.

«Плануємо описати процедури, які є в системі, і встановити для них певні індикатори. Щоб об’єктивно розуміти, що в нас відбуваються і які показники на що вказують», – повідомив директор Координаційного центру.

На його думку, важливим для посилення має стати гендерний компонент, коли більше посад у системі буде відведено для жінок, хоча це призведе до певної позитивної дискримінації чоловіків.

«Плануємо створити в системі цілу програму гендерної рівності. Вона має з’явитися найближчим часом, оскільки це питання ми вже активно обговорювали. До слова, днями в мене з’явилася заступниця Олена Сінчук», – додав керівник.

Довідково

Нагадаємо, Олексія Бонюка було призначено на посаду директора Координаційного центру за результатами відкритого конкурсу. Сам конкурс на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги проходив з 20 листопада 2017 року за новою, вдосконаленою процедурою відбору, розробленою спільно з міжнародними партнерами та громадськими правозахисними організаціями, зокрема Міжнародним фондом «Відродження», Центром стратегічного захисту Харківської правозахисної групи, представниками Посольств Канади і США та Офісу Ради Європи в Україні. Порядок проведення конкурсу був затверджений наказом Міністерства юстиції України від 06.09.2017 № 2823/5.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube           Google Google+       тTwitter