назад
07.02.18

Вітаємо адвокатів, що пройшли конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

07.02.2018

За результатами конкурсу 50 адвокатів Вінницької області включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Тепер, щоб надавати безоплатну вторинну правову допомогу, кожен адвокат має заключити контракт з Регіональним та/або обраним місцевим центрами з надання БВПД. Для цього, йому слід з’явитися до організації з відповідним пакетом документів:

– ксерокопія паспорта;

– ксерокопія ідентифікаційного коду;

– форма 4-ОПП з податкової (довідка про взяття на облік платника податків) або витяг з реєстру платника єдиного податку;

– реквізити розрахункового рахунку з банку, де отримувачем (ЄДРПОУ) є ідентифікаційний код особи.

Якщо для відряджень у інший район (область) буде використовуватися власний автомобіль, то потрібно надати копії документів на автомобіль.

Для того, щоб детально ознайомити нових адвокатів з порядком співпраці з центрами з надання БВПД, фахівці Регіонального центру проведуть семінар на тему: «Співпраця адвокатів з системою безоплатної правової допомоги: наставництво та якість надання БВПД». Під час якого буде продемонстровано презентацію «Результативні показники діяльності системи БПД на Вінниччині за 2017 рік», виступить адвокат-наставник та будуть розглянуті стандарти якості надання БВПД. Захід відбудеться 9 лютого 2018 року за адресою м. Вінниця, вул. 50А (конференц-зал готелю «Оптіма»), початок о 10:00 год..

Нагадуємо, що конкурс відбувався у два етапи: реєстрація онлайн з проходженням дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» та індивідуальні співбесіди із конкурсними комісіями у регіонах.

Ознайомитися з Реєстром адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу можна за посиланням: https://legalaid.gov.ua/images/docs/reestr-advokativ.pdf.

_________________________________________

Довідкова нормативна база:

Постанова КМУ від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28.12.2011 № 1362 (у редакції постанови КМУ від 09.08.2017 № 575).

Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.


banner facebook 330x106