назад

Домашнє насильство – складна та делікатна проблема, вирішення якої потребує спеціальних знань і навичок

Керівництво Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області взяло участь у тренінгу з питань документування гендерно-зумовленого насильства, який був проведений за ініціативи Марії Кравецької, поліцейської Управління дотримання прав людини Івано-Франківській області.

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу є особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Під час даного заходу поліцейські разом з іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, представниками громадських організацій, фахівцями регіонального центру з надання вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області обмінювались досвідом і разом шукали шляхи вирішення проблемних питань, які виникають під час реагування на випадки домашнього насильства.

«Питання з якими потерпілі від домашнього насильства зверталися до системи БПД на Прикарпатті стосувалися видачі обмежувальних приписів щодо кривдників, складання процесуальних документів та представництва в судах, правових консультацій», – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук.

Такий захід на Івано-Франківщині проводився вперше, учасники відмітили його важливість та домовились про проведення зустрічей у подальшому.

На завершення Володимир Ковальчук зазначив щодо можливостей отримання безоплатної правової допомоги.

Як отримати безоплатну правову допомогу

Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.

Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.